Palma

El jutge manté la presó a l'exalcalde d'Andratx i l'inspector d'obres després que s'han negat a declarar

L'exalcalde d'Andratx Eugenio Hidalgo i l'inspector d'obres Jaume Gibert continuaran en presó provisional per la seva suposada relació amb la corrupció urbanística al municipi mallorquí. Així ho ha decidit el jutge que instrueix el cas, Álvaro Latorre, després que es neguessin a declarar perquè consideren que el fet de no conèixer part del sumari els deixa en una situació d'indefensió. Immediatament després de comparèixer, els dos imputats han tornat a la presó, on van ingressar el passat 1 de febrer per un termini de dos mesos, que expira el 31 de març.

Actualitzat

Hidalgo i Gibert s'han negat a declarar davant el magistrat del jutjat d'instrucció número 12 de Palma. I és que consideren que desconèixer part del sumari, que està sota secret, els deixa en una situació d'indefensió. Segons l'exalcalde d'Andratx, Rafael Perera, els dos imputats creuen que les declaracions que han fet alguns testimonis davant el jutge poden inculpar-los.

Hidalgo, que ha abandonat la presó provincial de Palma per dirigir-se als jutjats, ha arribat a les dependències judicials de la Via Alemanya cap a les onze del matí, mentre que l'inspector d'obres ho ha fet tres quarts d'hora més tard. Deu minuts després de la seva compareixença, els dos imputats han abandonat els jutjats, escortats per la Policia Nacional, que els ha tornat la presó.

L'exprimer regidor d'Andratx i l'inspector d'obres van reingressar a la presó provincial de Palma l'1 de febrer, després que la secció segona de l'Audiència Provincial de Palma va estimar, el 31 de gener, el recurs d'apel·lació que havia interposat pel fiscal anticorrupció contra l'acte judicial del 13 de desembre passat. En aquella ocasió, el magistrat Latorre els va deixar en llibertat provisional sota fiança de 100.000 i 60.000 euros, respectivament, perquè va considerar que no hi havia risc de fuga ni de destrucció de proves.

Anar al contingut