El primer ministre australià, Scott Morrison
El primer ministre australià, Scott Morrison (EFE/EPA/Lukas Coch)

El govern australià admet que va silenciar denúncies d'abús sexual al Parlament

El primer ministre, Scott Morrison, reconeix que ho van fer per por de conseqüències electorals i ha demanat perdó a les víctimes

RedaccióActualitzat

El primer ministre australià, Scott Morrison, s'ha disculpat de manera solemne davant les diputades i diputats de la cambra i en presència de les dones que es van atrevir a denunciar assetjament i abusos sexuals.

Arran d'un conjunt de denúncies, es va obrir una investigació que va posar de manifest que més de la meitat de les treballadores del Parlament australià havien viscut algun tipus d'abús o assetjament sexual.

El document va revelar una cultura laboral tòxica a la cambra, dominada pels homes, amb abusos de poder, explotació, assetjament i agressions, principalment contra les dones.

El govern s'ha compromès a acabar amb aquesta situació. Amb to solemne, Morrison ha admès que a vegades ha callat per motius partidistes:

"No defugim el fet que vam silenciar queixes vàlides i justes perquè teníem por de les conseqüències electorals. Em sap greu. Ens sap greu."

Les disculpes en nom de tot el govern s'han referit especialment a la violació que va patir una dona, membre del personal polític, fa 3 anys dins d'una oficina ministerial.

El primer ministre australià, Scott Morrison, al Parlament
El primer ministre, Scott Morrison, ha reconegut que van ignorar algunes de les denúncies (EFE/EPA/Lukas Coch)

La víctima, Brittany Higgings, exassessora del Partit Liberal, era entre el públic. Va fer públic el cas l'any passat i ja va rebre unes primeres disculpes del primer ministre, del mateix Partit Liberal.

La dona va denunciar també el tracte rebut dels seus superiors. El cas va animar altres dones a presentar denúncies contra el mateix agressor, que actualment està sent jutjat.

Poc després, la primavera del 2021, hi va haver manifestacions multitudinàries en ciutats com Canberra en contra de nous escàndols que implicaven prostitució i gravacions de contingut sexual dins del mateix Parlament australià.

Morrison s'ha compromès a canviar aquesta mentalitat i ha avisat que els que hagin contribuït a perpetuar aquestes situacions quedaran al descobert.

 

ARXIVAT A:
Masclisme Igualtat de gènereAustràlia
Anar al contingut