Madrid

El de les cooperants a Kènia és el quart segrest d'estrangers al país en l'últim mes

El de les cooperants espanyoles de Metges Sense Fronteres és el quart segrest d'estrangers a Kènia en l'últim mes. La majoria de casos tenen al darrere pirates somalis, que actuen a la frontera entre els dos països. En el cas de Metges Sense Fronteres, les autoritats kenianes hi veuen la mà d'Al-Qaeda.

RedaccióActualitzat
L'últim segrest abans del de les logistes de Metges Sense Fronteres va tenir lloc l'1 d'octubre. Una dona francesa va ser capturada per pirates somalis a l'illa turística de Lamu. La dona era a les portes del seu bungalou a la localitat de Ras Kitau.

Abans, el 17 de setembre, un conductor de l'organització CARE International va ser segrestat en un camp de refugiats a prop de Dadaab.

El quart segrest dels últims 30 dies va passar l'11 de setembre. En aquest cas, les víctimes van ser una parella de turistes britànics. Els assaltants els van atacar al complex turístic de Kiwayu, a la costa nord de Kènia i a uns 50 quilòmetres de Somàlia. Els segrestadors van matar l'home i van segrestar la dona, que continua captiva en territori somali.

A més, en els últims quatre anys, l'Àfrica ha estat l'escenari de tres segrestos a cooperants espanyols. El més recent va ser els dels tres membres de l'ONG Barcelona Acció Solidària. En aquest cas, Alicia Gámez va estar segrestada durant tres mesos, mentre que el captiveri dels seus companys Albert Vilalta i Roque Pascual va arribar als nou mesos. L'organització Al-Qaeda del Magreb Islàmic els va segrestar a Mauritània i els va traslladar a Mali.

El dia de Sant Esteve del 2007 van ser objectiu d'un segrest dues cooperants de Metges Sense Fronteres, la metge de Lleó Mercedes García i una infermera argentina. El segrest va passar a la ciutat de Bossasso, a la regió semiautònoma somali de Puntland. Ambdues van quedar en llibertat una setmana després.

A la mateixa regió van segrestar el fotògraf gallec José Cendón, el novembre del 2008.

També van ser segrestats els tripulants de dos vaixells. L'abril del 2008, pirates somalis van assaltar el tonyinaire basc "Playa de Bakio", mentre que el 2009 van atacar el pesquer "Alakrana".
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut