El Barça segueix invicte al Top 16 després de guanyar l'Unicaja (61-77) amb Nachbar de protagonista

El F. C. Barcelona segueix invicte al Top 16, acumulant 11 victòries en 11 partits. La seva última víctima ha estat l'Unicaja (61-77). Els de Xavi Pascual s'han imposat en la defensa sota la seva cistella, negant-li cistelles properes als malaguenys. Tot i això, no han aconseguit sentenciar l'enfrontament fins a l'últim quart gràcies a l'encert de Bostjan Nachbar. La nota negativa ha estat l'esquinç de turmell del pivot blaugrana Ante Tomic.

El F. C. Barcelona segueix invicte al Top 16, acumulant 11 victòries en 11 partits. La seva última víctima ha estat l'Unicaja (61-77). Els de Xavi Pascual s'han imposat en la defensa sota la seva cistella, negant cistelles properes als malaguenys. Tot i això, no han aconseguit sentenciar l'enfrontament fins a l'últim quart gràcies a l'encert de Bostjan Nachbar. La nota negativa ha estat l'esquinç de turmell del pivot blaugrana Ante Tomic.

El Barça ha obert el primer forat en el marcador (3 a 10) amb 5 punts consecutius de Juan Carlos Navarro. Unicaja no encertava amb els llançaments de dos punts, però 3 triples del seu base Calloway (15 punts, 4 rebots, 3 assistències) mantenien els locals dins el partit. Ante Tomic (12 punts, 10 rebots) ha anotat 6 punts seguits abans de fer-se un esquinç al turmell. Els blaugranes han arribat a tenir un màxim avantatge de 8 punts, però el marcador al final del primer quart ha estat de 17 a 21.

En el segon quart els malaguenys han sortit millor que els de Xavi Pascual, amb Stimac (11 punts, 4 rebots) aprofitant que Tomic era a la banqueta. El pivot blaugrana ha tornat a pista amb el turmell embenat, i ha imposat la seva presència en defensa. El problema per al seu equip és que no ha pogut aguantar gaires minuts en pista. Tot i això, els blaugranes han arribat als 11 punts d'avantatge aprofitant les pèrdues de pilota del seu rival. I novament els locals han reduït distàncies per arribar al descans 31 a 37.

Nachbar, al rescat

Dos triples de Marcelinho Huertas han fet pujar la distància entre els dos equips fins els 14 punts, mentre un recuperat Tomic dominava en defensa el poc temps que ha aguantat en pista. Però els blaugranes no han tancat el partit i han deixat recuperar-se el rival encaixant un parcial de 13 a 2. L'agressivitat de l'Unicaja tancant la seva cistella ha endurit el joc, i el Barça no s'ha adaptat a la situació fins que Nachbar (16 punts, 5 rebots) ha sortit al rescat dels seus companys. El penúltim període ha acabat 47 a 55.

En l'últim quart Nachbar ha ampliat la seva ratxa d'encert amb 2 triples consecutius que tornaven a posar el Barça 14 punts per davant en el marcador, just abans de cometre la seva quarta falta personal i anar a la banqueta. Els malaguenys s'han posat en zona per intentar aturar el ritme ofensiu del Barça, però aquest recurs no ha estat efectiu. Dos triples (Oleson i Lorbek) permetien entrar el líder del seu grup en aquest top 16 amb 20 punts de diferència a 5 minuts del final. Una tècnica sobre l'entrenador local Joan Plaza ha tancat definitivament un matx que ha embogit fins al final del temps.