Barcelona

Duran demana eleccions anticipades si el govern no té un projecte de país, com diu Maragall

El líder d'Unió i portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, creu que el més lògic és que el govern convoqui eleccions si realment no té un projecte integral de país, tal com ha afirmat el conseller d'Educació, Ernest Maragall. Ho ha dit a l'espai "L'entrevista" de Catalunya Informació, i avisa que aquesta és la seva opinió particular i que entén que Artur Mas no reclami l'avançament electoral.

Actualitzat
El portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, aposta per convocar eleccions anticipades a Catalunya. Duran ha defensat la seva visió particular de les desavinences internes en el tripartit que es dedueixen de les paraules del conseller d'Educació. Ernest Maragall assegura, en un article a la premsa, que el govern fa temps que no té un projecte integral de país i Duran argumenta que si és així, el president de la Generalitat, José Montilla, no hauria d'esgotar la legislatura.

Duran considera que les declaracions de Maragall obren un interessant debat perquè demostren que al PSC "no tots comparteixen l'estratègia de la direcció del partit". Assegura que el conseller d'Educació referma el que fa temps propugna CiU i el que pensa la majoria de la ciutadania: la fatiga del tripartit. De fet, Duran afirma sense ambuts que els anys de tripartit han estat els més tristos de la història democràtica de Catalunya i que han causat un desprestigi del país.
 
Des de CiU, Duran reclama estabilitat al govern i assenyala que el president de la Generalitat és ara per ara presoner d'Iniciativa i ERC. Tot i això, el dirigent de la coalició nacionalista s'ha mostrat convençut que el tripartit es tornarà a reeditar de nou si els tres partits que l'integren poden formar majoria.

Una opinió personal

No obstant això, Duran avisa que es tracta de la seva opinió personal. En declaracions a l'espai "L'entrevista" de Catalunya Informació, el líder d'Unió ha deixat ben clar que Artur Mas no demana l'avançament electoral i afirma que entén que no ho faci perquè "no vol donar la sensació que té pressa".
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut