Cabo Mayor Santander
El pesquer ha naufragat a sis milles del cap Mayor de Santander (Wikimedia Commons/Daniel Stenglein)

Dos morts i un desaparegut en el naufragi d'un pesquer a Cantàbria

S'han pogut rescatar 7 dels 10 tripulants de l'embarcació, un dels quals està en estat greu, mentre s'investiguen les causes de l'enfonsament

Dos tripulants d'un pesquer han mort i un tercer està desaparegut en un naufragi aquesta matinada davant de la costa de Santander, segons ha confirmat la delegació del govern de Cantàbria, després que n'informés el president càntabre, Miguel Ángel Revilla, a Twitter.

El pesquer de nom Villaboa Uno, amb seu a Santander, ha naufragat a les 5.30 hores a sis milles del far del cap Mayor. L'embarcació duia 10 tripulants a bord, dels quals se n'han pogut rescatar set, ha assenyalat Revilla.

Un dels pescadors rescatats està greu, segons la delegació del govern de Cantàbria. El Centre de Coordinació de Salvament Marítim de Santander ha rebut l'avís de perill de naufragi a les 4.53 de la matinada.

La Guàrdia Civil investiga les causes del naufragi de l'embarcació, que de moment no se saben. Fonts de la Confraria de Pescadors de Santander han explicat que no entenen què ha pogut passar, ja que el vaixell no estava pescant i el mar estava en calma aquesta matinada.

Recerca d'un pescador desaparegut

Al lloc de l'enfonsament es continua buscant per mar i aire el tripulant desaparegut. També està arribant a la zona del naufragi, provinent de Bilbao, un vaixell de salvament per participar en la recerca.

Els pescadors rescatats i els cossos dels dos morts els han traslladat al port pesquer de Santander, on s'està esperant que la comitiva judicial faci l'aixecament dels cadàvers.

ARXIVAT A:
PescaSeguretatCantàbria
Anar al contingut