Dinamarca tanca l'activitat econòmica per combatre la pandèmia per Nadal
Copenhaguen

Dinamarca també paralitza l'economia i la vida pública a les portes de Nadal

Es tanquen comerços no essencials i escoles a l'espera del punt àlgid de la pandèmia durant gener i febrer

RedaccióActualitzat

Dinamarca se suma a la paralització de les activitats que han establert altres països europeus i pren mesures dràstiques de cara a les festes nadalenques.

En la pràctica, les mesures suposen una aturada de l'economia i la vida pública. A partir de dilluns es tanquen tots els cursos d'escoles i instituts, que ja estaven parcialment aturats, així com les perruqueries i els fisioterapeutes. A més, des d'aquest dijous tampoc es permet obrir als centres comercials i les botigues no essencials.  

Des del dia de Nadal fins al 3 de gener només podran obrir les farmàcies i els comerços d'alimentació.

L'última setmana, les mesures restrictives ja s'havien aplicat a bars i restaurant i a les activitats culturals i esportives, tret de les professionals.
 

El pitjor arribarà al gener

Mette Frederiksen, la primera ministra danesa, ha justificat les mesures dràstiques, però ha descartat que es redueixi el límit de 10 persones per a les reunions públiques:

 

"La situació és molt greu, existeix transmissió comunitària a tot el país i la sanitat està sota pressió."

 

Frederiksen tampoc ha esmentat la possibilitat d'un confinament de la població, que cap país nòrdic ha aplicat per ara.
 

Escoles i comerços no essencials tancats almenys fins el 3 de gener a Dinamarca

 

Rècord de contagis

Dinamarca ha registrat un rècord de contagis de Covid: 3.692 en les últimes 24 hores. És un dels països que més proves realitza en proporció a la seva població: 700.000 testos en una setmana i una població de 5,7 milions d'habitants.

Els ingressos hospitalaris també s'han disparat, amb gairebé 500 noves altes, la xifra més elevada des de la primavera. Segons la Universitat Johns Hopkins, a Dinamarca el nombre de morts durant la pandèmia ha arribat, amb 14 noves defuncions, a un total de 975.
 

Les cinc regions en què es divideix el país han declarat el segon nivell més alt de l'alerta sanitària. El govern preveu que els pròxims mesos, entre gener i febrer, Dinamarca assolirà el punt àlgid de la pandèmia.

La taxa de mortalitat danesa és de 16,58 per 100.000 habitants, una de les més baixes a Europa, tot i que suposa el doble de Noruega i Finlàndia. D'altra banda, Suècia, el país nòrdic més afectat, acumula cinc vegades més morts de Covid que Dinamarca: 2.983.

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19
Anar al contingut