El Parlament danès debatrà el 12 de maig el dret a la lliure determinació dels pobles en relació a Catalunya
El Parlament danès debatrà el 12 de maig el dret a la lliure determinació dels pobles en relació a Catalunya
Brussel·les

Dinamarca debatrà l'autodeterminació de Catalunya

Les assemblees exteriors de l'ANC organitza una sèrie de debats i una recollida de firmes durant els mesos d'abril i maig

Actualitzat

El dret a l'autodeterminació de Catalunya es debatrà al Parlament danès. Serà el 12 de maig i es farà mitjançant una interpel·lació al ministre d'Afers Exteriors, el liberal Martin Lidegaard.

La iniciativa, sota el títol "Dret a la lliure determinació dels pobles", l'han presentat dos diputats de l'Aliança Roja-Verda, soci parlamentari del govern, que demanen al ministre que es posicioni.

Paral·lelament, l'ANC de Dinamarca també ha impulsat una recollida de firmes a internet de suport a aquesta iniciativa, a la web skrivunder.net.

El text penjat al web recull que, en democràcia, totes les persones tenen el dret fonamental a expressar-se, a fer sentir la seva veu i a emetre el seu vot, per la qual cosa demanen el suport personal a la petició per "enviar un fort missatge de compromís amb la democràcia" al parlament danès.

Des de fa mesos, el govern, l'ANC i diversos partits catalans treballen per aconseguir convèncer el govern espanyol a través de governs europeus per trobar una solució democràtica a la situació actual.

També als EUA

En aquest sentit, l'assemblea exterior de l'ANC dels Estats Units ha organitzat una sèrie de debats aquest mes d'abril després de la ronda de conferències promoguda pel Diplocat a Nova York i Washington DC el mes de març.

En aquests debats s'analitzaran els fets històrics que s'estan vivint a Catalunya, el moviment social generat, així com el poder de la societat civil, la seva capacitat de mobilització i la lluita pel dret d'autodeterminació en un context de globalització i crisi.

El primer d'aquests debats tindrà lloc aquest dijous a la Universitat de Georgetown, a Washington DC, amb el nom "El cas dels catalans: 300 anys", i el segon serà el dilluns 20 d'abril a la Universitat de Minnesota amb el títol de "Catalunya: present i futur".

Anar al contingut