La policia va trobar a casa del detingut el material necessari per fabricar bitllets falsos (Policia)

Detingut un menor que fabricava i venia bitllets d'euros falsos per internet

El jove venia els diners falsificats a Espanya, Portugal i el Regne Unit i fins i tot oferia cursos per aprendre a fer-ne

RedaccióActualitzat

Detingut un menor que venia bitllets falsos de 10, 20 i 50 euros a Espanya, Portugal i el Regne Unit. Els fabricava ell mateix i els col·locava als clients a través d'internet.

Segons la Policia Nacional, la investigació del cas va arrencar a l'octubre, quan van detectar en una xarxa social un perfil privat anomenat "Venc bitllets falsos" que tenia més de 2.000 seguidors i on es penjaven fotos i vídeos de les falsificacions, al costat de diferents elements de seguretat.

El Banc d'Espanya va determinar que la falsificació era de "molt bona qualitat" i "perillosa", perquè era difícil detectar-la.

La policia va identificar l'autor del perfil, veí d'un municipi pròxim a Barcelona, i va comprovar que havia rebut grans ingressos de diners de diferents persones, presumptes compradors dels bitllets falsos.

Oferia cursos per fer falsificacions

Al domicili del detingut, que vivia amb els seus pares, hi van trobar material per fer els bitllets, com bandes hologràfiques i cartutxos de tinta, així com un llistat amb noms i adreces i les quantitats enviades a cadascú, a més de material informàtic.

A més de vendre les falsificacions, també feia cursos per ensenyar a fer-ne i on comprar el material necessari per fabricar els bitllets.

La policia espera noves detencions en aquesta operació, que continua oberta en diversos municipis de l'Estat i països propers.

 

Anar al contingut