"Der Spiegel", contrari a l'extradició i a favor de l'asil (Reuters)
"Der Spiegel", contrari a l'extradició i a favor de l'asil (Reuters)
Hamburg

El copropietari de "Der Spiegel" reclama l'asil polític per a Puigdemont

Jakob Augstein afirma en un article que "la detenció de Puigdemont és una vergonya; per a Espanya, per a Europa, per a Alemanya"

RedaccióActualitzat

El setmanari alemany "Der Spiegel", a través de Jakob Augstein, copropietari de la publicació, reclama l'asil polític per a Carles Puigdemont. "Asyl für Puigdemont!", titula Augstein. Un article d'aquest periodista, un dels més destacats i influents d'Alemanya, apunta que el seu país no es pot permetre d'extradir Puigdemont. I afirma:

"La detenció de Puigdemont és una vergonya; per a Espanya, per a Europa, per a Alemanya."

El copropietari de "Der Spiegel" fa aquesta reflexió en la seva columna:

"Els espanyols reclamen l'extradició de Puigdemont. Alemanya ho ha de rebutjar. Un polític que utilitza mitjans pacífics per lluitar pels seus objectius no hauria d'anar a la presó."

 

 

"No s'ha parlat mai de violència a Catalunya"

Jakob Augstein assenyala que l'estat espanyol actua contra la seva mateixa gent i retreu al govern de Rajoy que intenti solucionar un problema polític amb mitjans policials i judicials. I subratlla:

"La rebel·lió és un delicte que implica l'ús de la força en la legislació espanyola, però no s'ha parlayt mai de violència a Catalunya. Almenys, no pas del costat català. Van ser els policies espanyols els qui van atacar els catalans l'última tardor quan van voler votar en el referèndum."

Augstein recorda fins i tot el cas del president Lluís Companys:

"Els alemanys ja van entregar un polític català als espanyols. Lluís Companys va declarar la independència el 1934. Va ser detingut i jutjat. Després de la victòria de les esquerres va ser alliberat, va lluitar contra Franco, es va escapar a França i allà el va detenir la Gestapo i el va enviar cap a Espanya. Va ser executat el 15 d'octubre de 1940."

Mentrestant, Puigdemont prepara amb el seu advocat la defensa davant del tribunal alemany que ha de resoldre la petició d'extradició a Espanya. De moment, fins que el tribunal no es pronunciï, Puigdemont continuarà a la presó.

Anar al contingut