Madrid

De Cospedal assumeix que al PP li va faltar agilitat per reaccionar davant la corrupció

RedaccióActualitzat

El congrés del PP arrenca amb un "mea culpa" de María Dolores de Cospedal, que assumeix que els va faltar agilitat per reaccionar davant dels casos de corrupció, el dia que s'ha sabut la primera sentència pel cas Gürtel. El jutge condemna a 13 anys de presó els caps de la trama, Correa, "el Bigotes" i Crespo, i a 9 anys, l'exconsellera de Turisme de la Generalitat Valenciana.

La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, s'ha vist obligada a referir-se al cas Gürtel en la seva intervenció al Congrés del PP, i ha admès que el partit no sempre ha estat a l'altura.

"Vam conèixer els escàndols de corrupció. Van ser casos que van afectar de manera transversal la nostra vida pública i també ens van afectar com a partit. I en algun cas vam tardar a reaccionar. Ens va semblar senzillament impossible que alguna d'aquelles coses ens passés a nosaltres, i, per això, en alguna ocasió no vam ser prou àgils amb el que la societat demanava."


Així s'ha pronunciat en el seu discurs en la primera jornada del conclave del PP, que reuneix més de 3.000 compromissaris i en el qual ha tret pit pel que fa a l'actuació del PP contra la corrupció i ha posat en valor l'actuació del partit en els durs anys de crisi econòmica.

Sota el lema "Espanya, endavant", la número dos del PP ha explicat que espera que el president Mariano Rajoy sigui elegit per quarta vegada president nacional del PP, cosa que ha arrencat un aplaudiment de l'auditori.

De Cospedal ha presumit de la "unitat" del PP enfront del que passa en altres partits, com Podem, que ha comparat amb el duet Pimpinela.

També ha tingut un record per a l'exalcaldessa de València Rita Barberá. Al final de la seva intervenció ha destacat els ideals i els valors del PP, que tots porten "al cor", i ha enumerat gairebé una desena de destacats dirigents del partit que han perdut la vida en aquests últims anys. "Me'n venen al cap molts altres; a mi em ve el nom de Rita", ha afirmat, unes paraules que han provocat una prolongada ovació de tot l'auditori, que s'ha posat dret.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut