Un dels quatre restaurants tancats a principis d'abril (3Cat)
Torredembarra

Crida a ajudar les víctimes d'una xarxa d'explotació de treballadors estrangers

L'Ajuntament de Torredembarra ha activat una ajuda d'urgència per a alimentació i l'Associació Iberoamericana busca una solució per a l'habitatge i productes d'higiene

L'Associació Iberoamericana de Torredembarra ha fet una crida per ajudar la quarantena de ciutadans colombians víctimes d'una organització que els explotava laboralment. La majoria venien enganyats des de Colòmbia i ara malviuen mentre intenten que es regularitzi la seva situació.

La desarticulació de la trama contra l'explotació, a principis d'abril, ha deixat quatre restaurants tancats. Ara els seus empleats viuen una situació d'incertesa i necessitat.

L'Ajuntament de Torredembarra ha activat una ajuda d'urgència per a alimentació i l'Associació Iberoamericana els busca una solució per a l'habitatge i productes d'higiene.

També demanen ajuda per a assessorament legal, ja que se'ls ha informat que com a víctimes podran regularitzar la seva situació, però saben que els tràmits són lents i, mentrestant, les necessitats s'acumulen.

De moment, a partir de dimecres començaran a recollir el material des del seu local al casal municipal de Torredembarra.


Operació amb 46 víctimes alliberades i 12 detinguts

Fa un mes, la Guàrdia Civil i la Policia Nacional van desarticular una organització criminal dedicada a l'explotació de treballadors estrangers a Tarragona. L'operació policial conjunta es va tancar amb dotze detinguts a Reus, Tarragona i Torredembarra, a més d'Itàlia.

Agents sortint d'un dels establiments escorcollats amb una dona detinguda en l'operació a Torredembarra (ACN)

Se'ls acusava de pertànyer a una organització criminal, tràfic d'éssers humans per explotar-los laboralment, detenció il·legal i falsedat documental. En total, es van alliberar 46 víctimes que treballaven en condicions laborals "pèssimes", amb horaris abusius, sense contracte ni documentació de residència legal.

El jutjat d'instrucció que es va ocupar del cas va decretar presó per a tres arrestats i va ordenar la clausura dels locals que l'organització utilitzava per a la trama.

 

ARXIVAT A:
PolicialGuàrdia CivilPolicia NacionalColòmbia
Anar al contingut