Creuer de luxe Oceania Vista, aquesta setmana ancorat al port de Barcelona

Creix el turisme de luxe, immune a les crisis: menys turistes que el 2019, però gasten més

Fins al juny han visitat Catalunya gairebé 8 milions de turistes, l'11% menys que abans de la pandèmia, però han gastat un 3% més, per la inflació, però també pel turisme "premium"

RedaccióActualitzat

Les xifres del turisme que arriba a Catalunya continuen pujant i encara no han arribat a les d'abans de la pandèmia en nombre de viatgers, però sí en la despesa que fan, que ja és un 3% més alta.

Això es deu en part a la inflació que hi ha hagut, que ha fet encarir els preus dels hotels i de la restauració entre altres serveis, però també al turisme de luxe, també anomenat "premium", que continua creixent.

Segons Patrick Torrent, director executiu de l'Agència Catalana de Turisme, la inflació i les crisis no afecten aquest tipus de turistes:

"Hi ha un segment molt important, molt rellevant de consumidor de turisme premium que és aliè a aquestes circumstàncies i segueix venint, fins i tot encara més que en circumstàncies convencionals de bonança econòmica per a tothom."

Menjador de la suite de 200 metres quadrats del creuer de luxe Oceania Vista, al port de Barcelona

Turistes més joves que busquen experiències exclusives

Segons Torrent, els turistes rics són cada vegada més joves, molts estan relacionats amb la indústria tecnològica i venen de països com el Japó o Corea, però també de Sud-Amèrica i d'Europa.

Gasten el doble o el triple que la mitjana dels visitants, i el sistema turístic els ofereix experiències diferenciades, com hotels de gran luxe situats en edificis històrics del centre de Barcelona.

També restaurants amb moltes estrelles i botigues de luxe al centre de Barcelona, davant les quals s'arriben a formar cues per entrar-hi a comprar.

Dos turistes "premium" fent un tast d'oli d'oliva de les Garrigues en un hotel de Barcelona

Creuers de luxe amb suites de 200 metres quadrats

Aquests turistes arriben en avió, però també en creuers de luxe, que són més petits que els convencionals, i ofereixen possibilitats com una suite de 200 metres quadrats a 14.500 euros per persona durant 10 dies.

En aquest reportatge d'Òscar Armengol, Pau Pros i Josep Maria Porta podeu veure com viuen aquest auge del turisme de luxe la gent que hi treballa i també els mateixos turistes:


80% d'ocupació, gairebé 8 milions de turistes

Segons dades oficials, fins al juny havien vingut a Catalunya 7.900.000 turistes, un 30% més que l'any passat, però encara un 11% per sota de les xifres del 2019.

Pel que fa a la despesa que fan aquí, cada visitant ha gastat 209 euros cada dia, un 13% més que l'any passat, i un 3% per sobre de la despesa diària del 2019.

Segons el gremi d'hotelers, l'ocupació ha estat d'un 80% fins ara, i encara podria pujar durant el que queda de mes d'agost.

 

 

ARXIVAT A:
Turisme
Anar al contingut