Confinen 370.000 persones a Alemanya pel brot de coronavirus en un escorxador
La zona afectada que quedarà confinada durant una setmana (Reuters/Leon Kuegeler)

Confinen 650.000 persones a Alemanya pel brot de coronavirus en un escorxador

El president del Rin del Nord-Westfàlia ha anunciat que aquestes mesures restrictives duraran fins d'aquí una setmana

RedaccióActualitzat

Les autoritats alemanyes confinen 650.000 persones a l'estat del Rin del Nord-Westfàlia.

Tot plegat, conseqüència del brot a la planta càrnia Tönnies, on la xifra de positius ja és de més de 1.500 d'un total de 7.000 treballadors. Les restriccions en aquesta part del país duraran fins almenys dimarts que ve, dia 30.

Al matí, les autoritats del Rin del Nord-Westfàlia ja han confinat 370.000 persones de la comarca de Guetersloh, però a la tada han preferit no córrer riscos i han confinat una segona regió. 

Armin Laschet, el primer ministre del Rin del Nord-Westfàlia -el land més poblat d'Alemanya, amb 16 milions d'habitants-, ha afirmat que tornava a bloquejar Guetersloh arran del brot de coronavirus a l'escorxador. És la primera zona del país que queda confinada després que les autoritats van començar a aixecar progressivament les mesures restrictives a finals d'abril.
 

Confinen 370.000 persones a Alemanya pel brot de coronavirus en un escorxador
Fent el test a un nadó (Reuters/Leon Kuegeler)


Laschet ha dit que bars, museus, galeries, cinemes, poliesportius, gimnasos i piscines de la zona queden tancats i es prohibeixen els pícnics i les barbacoes. Els restaurants continuaran oberts amb restriccions.

Només es podrà sortir al carrer en companyia de les persones amb qui es comparteix domicili o, com a molt, trobar-se amb una altra persona de fora.

El primer ministre ho ha anunciat aquest dimarts:

"Es tracta d'una mesura de precaució limitada. Aixecarem la mesura el més aviat possible, quan tinguem la seguretat de tenir controlada la infecció. És una mesura preventiva."


El màxim responsable d'aquest estat alemany ha volgut tranquil·litzar, però, els habitants de Guetersloh :

"Des del punt de vista de les xifres, aquestes mesures serien en principi innecessàries, ja que més enllà del rebrot a l'empresa càrnia Tönnies, el nombre de contagiats en el districte afectat és de 24. La idea és poder determinar aquesta setmana, amb testos massius, fins a quin punt es pot haver estès el coronavirus entre la població."


L'empresa càrnica més gran d'Europa

Molts dels treballadors afectats procedeixen de Romania i Bulgària. Laschet ha promès que tindrien "una atenció especial", atenent les dificultats que representa la seva situació de quarantena, lluny de les seves famílies. L'empresa Tönnies és la més gran del país i també d'Europa en el sector de la carn i els embotits.
 

Confinen 370.000 persones a Alemanya pel brot de coronavirus en un escorxador
Sanitaris fent proves de Covid-19 casa per casa (Reuters/Leon Kuegeler)

En principi, aquest confinament durarà una setmana, però no ha descartat que es pugui aixecar abans, com tampoc més tard "si es considera necessari".

El primer ministre del Rin del Nord-Westfàlia ha destacat que en els llocs on les xifres augmenten i hi ha una amenaça, cal actuar amb decisió i tornar a les mesures aplicades el mes de març per contenir la pandèmia. Al mateix temps ha afegit la necessitat de fer tot el possible perquè el rebrot no s'estengui fora del districte afectat.

Els rebrots apareixen a diferents punts d'Alemanya coincidint amb l'augment de la taxa de contagi. Les autoritats sanitàries han detectat que l'índex de reproducció s'ha elevat fins al 2,88, és a dir, que cada infectat de la malaltia contagia gairebé tres persones. Per contenir la pandèmia, és necessari que aquesta xifra estigui sempre per sota de l'1.

ARXIVAT A:
Coronavirus SalutAlemanya
Anar al contingut