Alemanya comença la selectivitat en alguns lands, mentre relaxa el confinament

Les botigues comencen a obrir a la meitat dels estats federats, que prenen les seves decisions segons com evoluciona la pandèmia del coronavirus

Oriol SerraActualitzat

A Berlín i a Brandenburg, aquest dilluns han començat els primers exàmens de selectivitat, amb mascareta i amb distància entre els alumnes. No tothom està d'acord a mantenir el calendari previst, malgrat el coronavirus, i a la capital federal s'han registrat gairebé dues-centes denúncies en contra. Altres lands faran més tard aquestes proves.

A Alemanya, quart país en nombre de contagis, l'alentiment de la propagació de la pandèmia ha permès relaxar el confinament i vuit dels setze estats federats ha decidit tornar a obrir les botigues, més enllà dels serveis essencials. Brandenburg ho farà dimecres, però Baviera, per exemple, ja permet que obrin els comerços de menys de 800 metres quadrats, sota mesures higièniques estrictes.

El primer ministre bavarès, Markus Söder, defensa anar al seu ritme:

"Baviera ha estat i és més curosa que d'altres Länder? Sí. Hem actuat abans i ens anem adaptant als canvis que es produeixen. Relaxem les mesures per parts, però no tan de pressa i precipitadament com d'altres. Controlem les xifres, observem el que passa i reaccionem com correspon."

 

La diversitat territorial també es posa de manifest amb l'ús obligatori de les mascaretes. Saxònia i Baviera són els primers lands que han decidit imposar-ne l'ús obligatori a comerços i al transport públic. A Dresden, la capital saxona, s'han format llargues cues als punts de repartiment organitzats pel govern regional.

En general, a Alemanya es demana sobretot mantenir la distància social i reduir els contactes, amb restriccions menors que a altres països. La cancellera Angela Merkel ha dit que encara no s'ha aconseguit guanyar la pandèmia, però es frenen els contagis i el sistema sanitari resisteix.

ARXIVAT A:
Coronavirus Alemanya
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut