Imatge del judici contra els quatre agents dels Mossos (ACN/TSJC)

Condemnen 4 mossos a fins a 7 anys de presó per agredir un jove durant el toc de queda

L'Audiència de Barcelona recrimina als agents la "desproporció" en la seva actuació i que falsegessin un atestat

Redacció/ACNActualitzat

Condemnats a penes de presó de fins a 7 anys quatre mossos d'esquadra jutjats per agredir i vexar un jove a qui van aturar al barri del Raval de Barcelona durant les restriccions pel confinament, el novembre del 2020, en plena pandèmia del coronavirus.

Els fets van ser enregistrats en vídeo per una veïna i denunciats per l'entitat prodrets humans Irídia, que ha exercit d'acusació particular.

A dos dels agents, un dels quals caporal, se'ls condemna a set anys per detenció il·legal i per falsificar l'atestat policial, a més d'un delicte contra la integritat moral. En la sentència, se'ls imposa penes d'inhabilitació de fins a 12 anys i mig. També hauran d'indemnitzar la víctima amb com a mínim 14.466 euros.

A un tercer agent se'l condemna a tres anys de presó per falsificació documental, i al quart, a un any de presó per un delicte contra la integritat moral.

Els quatre agents de l'ARRO, fins ara, continuaven en actiu amb un expedient disciplinari obert.

Des d'Irídia valoren positivament la sentència, en considerar la "resposta penal contundent i a l'altura de la gravetat dels fets, cosa que dona un missatge de tolerància zero davant una pràctica inacceptable com és la de detenir il·legalment i falsejar l'atestat per justificar maltractament policial".

 

ARXIVAT A:
JudicialMossos d'Esquadra
Anar al contingut