Càrregues policials durant la protesta per la mort d'una cuinera a Mas d'Enric
Els Mossos intervenen per impedir que els funcionaris entrin a la conselleria (ACN/Pol Solà)

Càrregues en la protesta dels funcionaris de presons per la mort d'una cuinera a Mas d'Enric

Un pres que complia condemna per assassinat va matar la treballadora del centre penitenciari i es va suïcidar

RedaccióActualitzat

Funcionaris i personal de la presó de Mas d'Enric s'han concentrat aquest dijous davant del Departament de Justícia com a mostra de rebuig i indignació pel crim d'aquest dimarts al recinte penitenciari del Catllar, al Tarragonès, on un pres va matar la cuinera i després es va suïcidar.

Més d'un centenar de persones han fet proclames com ara "consellera dimissió" i "consellera assassina". Després, la protesta ha pujat de to. Els concentrats, alguns amb la cara tapada, han llançat ous i altres objectes i, finalment, els antiavalots dels Mossos d'Esquadra han fet càrregues per evitar que els manifestants intentessin entrar a la conselleria per la força

Xavier Martínez, del sindicat de funcionaris de presons de la UGT a Catalunya, denuncia les anomalies del model penitenciari, que considera "fallit".

"No pot ser que un pres amb una condemna per assassinat estigui ubicat en una destinació on té a l'abast ganivets. El model és fallit. Estem abocats a un increment d'agressions a funcionaris. Ahir mateix també van ser agredits cinc funcionaris a Quatre Camins."

Càrregues policials durant la protesta per la mort d'una cuinera a Mas d'Enri

Tensió entre funcionaris de presons i els Mossos davant la conselleria (3Cat)


Tenia accés a ganivets després d'una condemna per assassinat

Els Mossos d'Esquadra investiguen els fets de Mas d'Enric. La dona era treballadora del Centre d'Iniciatives per la Reinserció (CIRE) i va morir per les ferides d'arma blanca causades pel pres, que també treballava a la cuina.

L'intern complia una condemna d'onze anys precisament per haver matat una dona a ganivetades el 2016 a Valls.

La consellera de Justícia, Gemma Ubasart, ha remarcat que s'ha obert una investigació interna, mentre que el secretari de Mesures Penals Alternatives, Armand Calderó, ha demanat paciència: 

"Estem davant d'un incident molt greu, que comporta una informació reservada, i hem d'estar amatents i ser respectuosos amb el procediment judicial i policial que hi ha en marxa. No ens podem pronunciar sobre què farem perquè hem d'atendre a les investigacions." 

La junta de tractament de la presó no havia donat a l'intern el tercer grau per poder fer sortides, cosa que pels sindicats és un indicador que no progressava en la rehabilitació.

Els treballadors han fet cinc emotius minuts de silenci per la companya morta a les portes de la presó, on ha assistit la cúpula de justícia i presons, i la consellera que ha estat increpada amb crits de "fora" i "dimissió".

Càrregues policials durant la protesta per la mort d'una cuinera a Mas d'Enri

Minuts de silenci per la companya morta a les portes de la presó (3Cat)

 

ARXIVAT A:
Presons
Anar al contingut