Barcelona

Carod diu que Catalunya és "incompatible" amb Espanya i aposta per un referèndum en un "termini sensat"

El president d'Esquerra Republicana, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha assegurat que Catalunya és incompatible amb Espanya, un estat que, segons el líder d'ERC, "no permet el lliure exercici de les llibertats dels catalans". En el marc de la tradicional manifestació convocada per Esquerra amb motiu de la Diada, Carod-Rovira ha afirmat que Catalunya "ha de posar les bases" per celebrar un referèndum d'autodeterminació en un "termini sensat". En aquesta ocasió, el president d'Esquerra no ha posat data per al referèndum, que en el seu moment va situar el 2014, encara que ha insistit que es tracta de l'única sortida davant la situació actual de Catalunya.

Actualitzat

Segons Carod, si un Estat té com a missió garantir "una vida digna" als seus ciutadans i "la continuïtat de l'expressió nacional i lingüística de la cultura, Espanya no assegura a Catalunya ni una cosa ni l'altra".

El president d'ERC també ha dit que "hem de posar les bases perquè en un termini sensa hi hagi una majoria social" per celebrar un referèndum en què es decideixi "que Catalunya pugui ser el que vulgui ser".

A la manifestació convocada per ERC, que ha tingut com a lema "Cap a la independència", hi ha assistit la cúpula d'ERC, encapçalada pel secretari general de la formació, Joan Puigcercós, i Carod-Rovira. També han intervingut en l'acte representants de la Xunta Aragonesista, de la Unió Democràtica Bretona, d'Eusko Alkartasuna i del BNG.

Anar al contingut