Madrid

Blanco llueix un llaç blau a la solapa i denuncia així que el PP s'apropiï d'aquest símbol pel "cas De Juana"

El Partit Popular ha decidit recuperar el llaç blau a la solapa per denunciar la decisió d'atenuar la presó de l'etarra José Ignacio de Juana Chaos. Un símbol de la mobilització ciutadana que el PP ja va utilitzar contra els segrestos de Miguel Ángel Blanco i el funcionari de presons Ortega Lara. Els socialistes, però, no estan disposats a deixar que els populars s'apropiïn d'aquest símbol. Per això, el secretari d'Organització del PSOE, José Blanco, ha aparegut aquesta nit en un acte de partit a Castelló de la Plana amb un llaç blau a la solapa. Amb aquest gest, el dirigent socialista contestava al líder popular, Mariano Rajoy, que hores abans havia lluït el mateix distintiu al Senat.

Actualitzat

La manifestació que el PP ha convocat per dissabte ha destapat la capsa dels trons. Davant de l'acusació que els populars van fer al govern de Zapatero de cedir al xantatge terrorista, el president del govern acusa els populars d'hipòcrites. I és que, durant les dues legislatures d'Aznar, els populars van excarcerar o donar beneficis penitenciaris fins a 300 etarres, entre els quals el mateix De Juana Chaos. La resposta popular no s'ha fet esperar i el PP ha respost amb un comunicat sobre les excarceracions durant el període Aznar. El document qualifica la presó atenuada de De Juana Chaos de xantatge del pres etarra al govern i afirma que tots els presos alliberats durant el seu mandat no van ser excarceracions polítiques, sinó realitzades en aplicació de la llei.

Però aquest comunicat només és una estratègia més del PP al voltant del "cas De Juana Chaos". Aquest dilluns decidia recuperar el llaç blau a la solapa com a símbol de la mobilització ciutadana contra els segrestos de Miguel Ángel Blanco i el funcionari de presons Ortega Lara. L'anunci de recuperar el símbol el va fer a Segòvia la secretària executiva d'Afers Socials del PP, Ana Pastor, que va afirmar que el llaç blau "simbolitza la llibertat i representa el que vol la immensa majoria dels espanyols, que és no cedir al xantatge dels terroristes". Així doncs, el PP tornava a popularitzar el símbol de cara a la manifestació.

Després de l'anunci i que el mateix líder popular, Mariano Rajoy lluís el símbol aquest dimarts en un acte al Senat, el secretari d'Organització del PSOE, José Blanco ha aparegut aquesta nit amb un llaç blau durant un acte a Castelló. També ho han fet altres dirigents socialistes que han intervingut en l'acte de presentació de les candidatures autonòmica i municipal per castelló del PSCV, Isabel Escudero i Juan Maria Calles, els quals han lluït el mateix llaç blau que va simbolitzar la lluita contra el terrorisme durant el segrest de funcionari José Antonio Ortega Lara.

Abans, el secretari general del PP, Ángel Acebes, havia convidat tots els ciutadans a tornar a col·locar-se a la solapa el mateix llaç blau de llibertat que "va salvar la dignitat de milions d'espanyols".

Per la seva banda, el portaveu del PSOE el Congrés, Diego López Garrido, va acusar els populars d'apropiar-se de símbols de tots els ciutadans en promoure el llaç blau a la manifestació de dissabte, que, segons ha explicat, no està vinculat amb cap color polític. Segons ha dit, el PP vol "contaminar de partidisme i divisió els símbols de tots".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut