Arrenca el Mobile World Congress sense problemes de mobilitat

El rei Felip VI i el president Carles Puigdemont han inaugurat l'edició 2017 del Mobile World Congress, que ha començat sense problemes de mobilitat i amb força afluència de públic

RedaccióActualitzat

Pocs problemes de mobilitat en el primer dia del Mobile World Congress. Des de primera hora hi ha hagut força afluència als accessos del congrés. Els participants al Congrés Mundial de Mòbils han tingut més facilitats per arribar-hi fent servir el tren i el metro --aquest any sense vaga.- que no pas el taxi. A fora, a les portes del recinte Gran Via de Fira de Barcelona, els treballadors de l'hostaleria es concentraven per denunciar la precarietat laboral del sector.

També s'han vist petites cues en els punts d'acreditació que hi ha habilitats per tota la ciutat, en punts estratègics com ara l'estació de Sants.

El sopar inaugural i les primeres presentacions de mòbils es van fer ahir, però l'activitat al Mobile World Congress ha començat aquest dilluns. El rei Felip VI, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, han encapçalat la comitiva d'autoritats que ha donat el tret de sortida a la gran fira de la indústria del mòbil, que reunirà fins dijous més de 100.000 congressistes d'arreu del món a Barcelona.

 

Després de la inauguració, la comitiva oficial ha fet un passeig per l'interior del Congrés i s'han pogut fer diverses fotos. En aquest passeig, alguns periodistes han vist que el vicepresident Oriol Junqueras no s'ha fet la foto en l'estand espanyol i, per contra, sí se l'ha feta al català, amb actitud de proximitat amb la vicepresidenta espanyola Soraya Sáenz de Santamaría.

 

 

En l'edició d'aquest any, diversos fabricants de mòbils tenen pensat presentar els seus últims models. La tendència és augmentar la superfície de la pantalla i reduir l'espai del que anomenaríem "marc" del mòbil. Algunes marques, a més, també aporten novetats com els aparells resistents a l'aigua, més possibilitats per a la càmera o la velocitat de descàrrega. Aquest matí han despertat força interès el P10 de Huawei i també el nou G6 d'LG.

Una de les marques que no té previst presentar el seu nou terminal mòbil és Samsung que, tot i això, sí va que donar a conèixer les prestacions de la seva tauleta Samsung Galaxy Tab S3.

Malgrat l'absència d'un nou mòbil, aquest matí s'ha vist força gent a l'estand de Samsung, en un entorn que semblava més el d'una atracció de fira, per la quantitat d'experiències que podia viure l'usuari. Però no ha estat l'únic. El xinès ZTE ha muntat una mena de ciutat en miniatura que també ha cridat l'atenció dels congressistes.

És clar, el congrés del mòbil és una oportunitat per enlluernar els assistents amb tot tipus de novetats tecnològiques. Aquest 2017 torna a fer-s'hi un forat tot allò que envolta la realitat virtual i les seves aplicacions, en especial els videojocs.

Aquesta edició del Mobile tindrà, entre altres temes d'interès, la millora de la connectivitat amb les possibilitats que introduirà el 5G i també les aplicacions d'internet a to.

Cues a la sortida

A la tarda, la sortida del congrés ha estat una mica més accidentada, amb esperes de 40 minuts per trobar taxi i molta cua per entrar a l'estació de metro.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut