Pere Aragonès afirma que la investigació d'Hisenda "no té ni cap ni peus" (ACN)
Pere Aragonès afirma que la investigació d'Hisenda "no té ni cap ni peus" (ACN)
Barcelona

Aragonès diu que Montoro promou una causa contra el procés paral·lela a la judicial

El número dos de la Conselleria d'Economia afirma que Hisenda intenta trobar acusar el govern cessat de malversació

RedaccióActualitzat

El secretari d'Economia de la Generalitat, Pere Aragonès, ha criticat amb contundència l'ofensiva d'Hisenda contra mitjans de comunicació privats, empreses i entitats que considera pròxims a l'independentisme. Aragonès considera que el ministre Montoro està intentant trobar la manera de poder acusar el govern cessat d'haver malversat diners públics en l'1 d'octubre, perquè fins ara no n'han trobat cap prova. Pel número dos de la conselleria, això és el que persegueix el Ministeri d'Hisenda amb la petició urgent que ha fet a la Generalitat per saber amb detall, abans de dilluns vinent, tots els pagaments fets pel govern català a persones i empreses, sobretot dels mitjans de comunicació, considerades afins al procés.

Aragonès ho ha explicat a "El matí de Catalunya Ràdio":

"A més de la mateixa causa general que vol portar a terme el jutge Llarena, ara hi ha una causa general de tipus administratiu, encapçalada pel Ministeri d'Hisenda. Ells estan buscant de quina forma fonamentar una possible malversació. Intenten vestir algun tipus de denúncia."

 

 

El secretari d'Economia ha dit que el requeriment d'Hisenda ha provocat "estupor" perquè "els documents són públics i transparents".

"No té ni cap ni peus, aquesta investigació. L'Estat té tota la comptabilitat de la Generalitat. Estem arribant a uns extrems de molta absurditat. La raó de tot plegat és que no han trobat res que digui que la Generalitat va finançar l'1-O (···) No hi ha cap fonament seriós per demanar tota aquesta informació."

La persona sobre la qual el ministeri demana més informació és l'exconseller delegat del diari "Ara" Oriol Soler, actualment president d'un altre grup editorial. Soler ha assegurat al mateix programa que mai ha cobrat res del govern Puigdemont.

 

 

"Assenyalen gent perquè s'espanti. I en el nostre cas, que som una empresa petita i modesta, doncs té conseqüències perquè hi ha clients que es preocupen, hi ha treballadors que es preocupen, hi ha proveïdors que es preocupen. I això és el que volen aconseguir sense absolutament cap base, perquè jo no he rebut mai ni un euro de la Generalitat, i així es demostrarà."

Jaume Roures afirma que és víctima d'una cacera de bruixes

El grup de comunicació audiovisual Mediapro és un altre dels assenyalats pel ministeri. El seu fundador, Jaume Roures, ha dit també a "El matí de Catalunya Ràdio" que mai han rebut subvencions de la Generalitat i que només hi han firmat algun contracte. Roures assegura que se sent víctima d'una cacera de bruixes:

"Això és el maccarthisme als Estats Units. Potser acabem segregats als autobusos. Amb un cartellet: 'Va votar l'1 d'octubre'. Llavors hauràs d'anar a la part del darrere dels autobusos per no contaminar els altres. Estem en aquesta línia. És evidentíssim."

 

 

Roures ha advertit: "Utilitzarem tots els mecanismes judicials. Han de menjar moltes sopes per acollonir-nos". I ha remarcat: 

"És la continuació d'aquell informe de la Guàrdia Civil i l'únic que busca és que surti als diaris on hi col·laboren a bastament i també en altres diaris que ho reprodueixen. I després, aquest mort no te'l treu ningú (···) Ells han de justificar el ridícul que van fer tots els aparells de l'Estat l'1-O i ara es dediquen a esquitxar i a buscar bocs expiatoris. El senyor Montoro tindria molta feina a investigar el sogre de Mariano Rajoy i companyia, com es va pagar en negre la seu central del PP.  Mira si té feina Hisenda per investigar. En canvi, no només perden el temps ells, sinó que fan perdre el temps a tots els altres. És una campanya politicopolicial. I 'punto pelota'. No hi ha res més."

 

ARXIVAT A:
Article 155Procés català
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut