Ferguson

Ferguson torna a la calma sis dies després de la mort d'un jove afroamericà abatut per la policia

La població de Ferguson torna a la calma sis dies després d'aldarulls per la mort d'un jove afroamericà a mans de la policia

RedaccióActualitzat

La població nord-americana de Ferguson recupera una certa calma després de sis dies consecutius d'aldarulls per la mort d'un noi afroamericà abatut a trets per la policia. Aquest conflicte racial en aquesta petita localitat de l'estat de Missouri ha obligat a interrompre les vacances del president dels Estats Units, Barack Obama, que ha decidit actuar per evitar que el malestar es repeteixi a altres poblacions.

Per apaivagar les tensions, les autoritats han decidit retirar la policia local i substituir-la per la policia de l'estat i deixar d'utilitzar material i tàctiques antidisturbis, que han estat criticades per excessives. A Ferguson el 65% de la població és afroamericana, però pràcticament tots els policies són blancs.

Les manifestacions de protesta contra aquests fets s'han estès a 90 ciutats de 35 estats de tot el país. Milers de persones s'han reunit a parcs i places i han fet un minut de silenci en honor a les víctimes de la violència policial. Les accions es podien seguir a través de Twitter amb l'etiqueta #NMOS14.

Una de les manifestacions ha tingut lloc a Los Angeles, on dijous a la nit moria un altre jove afroamericà amb presumptes problemes mentals a mans d'un policia. La marxa ha transcorregut de manera pacífica i amb escassa presència policial per evitar tensions.

Segons la policia de Los Angeles, una patrulla va demanar al jove que es detingués. Per motius no especificats, va començar una trifulga i el noi va empènyer un dels agents i va intentar treure-li l'arma. Va ser llavors quan un dels dos policies va disparar. Com en el cas de Missouri, la versió de la policia i la dels testimonis no coincideix.

Aquests fets han despertat de nou el debat racial al Estats Units. I és que encara és recent el cas de Trayvon Martin, un adolescent afroamericà que va morir a mans d'un vigilant voluntari que li va disparar a Florida el 2012.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut