Estats Units

"Time" t'escull a "tu", com a part del col·lectiu internauta, personatge de l'any 2006

"Tu". Aquest és el personatge de l'any que la revista "Time" ha escollit per aquest 2006. En una decisió que ha causat sensació, el magazine nord-americà ha decidit reconèixer els centenars de milions d'exploradors, usuaris, empresaris i artistes que dia a dia fan possible molta de la informació que circula per internet. La revista destaca que la història d'aquest any parla "dels molts que arrabassen el poder als pocs i s'ajuden els uns als altres gratuïtament, i sobre com això no només canviarà el món sinó que canviarà la forma en què el món canviarà".

Actualitzat

"Time" ha recorregut al minimalisme per il·lustrar el personatge de l'any 2006. Un teclat, un ordinador i un monitor que representa un mirall, i un text "Tu. Tu controles l'edat de la informació. Benvingut al teu món". D'aquesta manera han representat els internautes. 

Així la revista americana vol reconèixer els ciutadans anònims d'internet que fan possibles les grans xarxes d'informació com ara l'enciclopèdia Viquipèdia o l'arxiu de vídeos YouTube. Només aquest últim web rep cada dia 100 milions de peticions dels vídeos que usuaris de tot el món hi han penjat. Pel que fa a l'enciclopèdia, la versió catalana té 50.000 articles que han anat redactant els mateixos internautes. "Time" assegura que aquesta interrelació social permet conèixer persones i maneres de viure d'arreu del món sense necessitat d'intermediació de cap mena.

La distinció és rellevant si es té en compte que la mateixa revista cita fins a 26 "persones notables" durant el 2006 com el papa Benet XVI, el president dels Estats Units, George W. Bush, l'excap del Pentàgon Donald Rumsfeld o els presidents de l'Iran, Mahmud Ahmadinejad; de la Xina, Hu Jintao, o de Corea del Nord, Kim Jong Il.

La revista escull des de l'any 1927 la persona o persones amb més influència social de l'any. Entre els guardonats més polèmics hi ha Adolf Hitler, el 1938, o l'aiatol·là Khomeini el 1979. El 2005, "Time" va destacar les figures de Bono i el matrimoni Gates. Pel que fa a l'opció d'enguany, s'ha de dir que no és la primera vegada que la revista reconeix un col·lectiu. L'any 1966, per exemple, va reconèixer les persones més joves de 25 anys; el 75, les dones nord-americanes, i el 2003, el soldat nord-americà.

Anar al contingut