La cancellera alemanya, Angela Merkel, en una roda de premsa. (Foto: Reuters)
La cancellera alemanya, Angela Merkel. (Foto: Reuters)
Berlín

Merkel nega que s'estigui estudiant la creació d'una Europa a dues velocitats

Itàlia es troba assetjada pels mercats a l'espera d'un relleu polític que torni a restablir la calma. La tercera economia europea és una peça massa gran com per poder rescatar-la i podria generar un efecte dòmino de conseqüències imprevisibles. Davant d'aquesta situació França i Alemanya estarien buscant fórmules per canviar l'estructura de la Unió. La cancellera Angela Merkel advertia dimecres que ha arribat el moment de fer canvis profunds, sense concretar-los. Això va ser interpretat per molts com el primer pas cap a una Europa a dues velocitats, qüestió que Merkel ha desmentit.

Actualitzat
La cancellera alemanya, Angela Merkel, ha rebutjat els rumors sobre una possible escissió de l'eurozona, que Berlín i París, segons informacions de premsa, estarien estudiant. "Alemanya només té un objectiu, estabilitzar l'eurozona tal com és ara", ha assegurat Merkel.

Prèviament, un portaveu del Ministeri de Finances alemany ja havia negat els rumors que apuntaven a la possible construcció d'una eurozona reduïda, al voltant d'Alemanya, França i els països del Benelux.

En un comunicat, aquest Ministeri ha recordat que el 26 d'octubre els caps d'Estat i de Govern de la UE van demanar al president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso, i al president de l'Eurogrup, Jean-Claude Juncker, que elaboressin un informe amb un pla per a l'enfortiment de l'eurozona, incloses possibles modificacions en els tractats. "Tots els rumors que vagin més enllà són falsos", assenyala la nota.

La Comissió Europea també ha rebutjat la possibilitat de posar en marxa una Europa a dues velocitats i ha insistit que els països de la moneda única avancin junts.
Anar al contingut