Nova York

"Time" recrea amb Bin Laden la portada de quan va morir Hitler

El popular setmanari "Time" posarà a la venda aquest dijous un número especial sobre la mort del líder d'Al-Qaeda, Ossama bin Laden. Aquesta és la quarta portada que la revista edita amb el rostre d'un personatge ratllat amb una "x" gegant de color vermell, després d'Adolf Hitler, Saddam Hussein i Abu Mussab al-Zarqawi.

Actualitzat
El 7 de maig del 1945, poc després de la mort d'Adolf Hitler, la revista "Time" posava en portada el dictador alemany amb una creu vermella que li ratllava la cara. La portada es va convertir en una icona que simbolitzava la fi del règim nazi. Ara, el setmanari ha anunciat que dijous publicarà un número especial sobre la mort de Bin Laden amb una portada que reprodueix la que es va fer amb el líder nazi: Ossama bin Laden hi apareix ratllat amb una "x" vermella.

No és la primera vegada que "Time" reprodueix aquella portada. Ja ho va fer a l'abril del 2003, quan la coalició internacional liderada pels EUA va derrocar Saddam Hussein a l'Iraq. Al juny del 2006, quan un atac nord-americà va matar el líder d'Al-Qaeda a l'Iraq, Abu Mussab al-Zarqawi, la revista va recuperar la creu vermella a la portada. L'encarregat de dissenyar aquella portada va ser Tim O'Brien, el mateix que il·lustrarà l'exemplar d'aquest dijous.
Anar al contingut