Gimnàstica

Simone Biles fa el salt més difícil de la història i hi segella el seu nom

És la primera dona d'aconseguir fer un Iurtxenko amb doble mortal carpat, que ara ja s'anomena Biles II

Redacció Esport3Actualitzat

Arribar i moldre. Simone Biles torna a un Mundial després de dos anys i ho ha fet amb un impressionant salt considerat el més difícil de la història. Un Iurtxenko amb doble mortal enrere carpat, que ha donat la volta al món. En gimnàstica masculina aquest salt s'anomena Yang Wei pel gimnasta xinès i campió olímpic, i ara l'esportista nord-americana ja ha posat també el seu segell: la Federació Internacional de Gimnàstica l'ha batejat com a Biles II.

La estatunidenca portava des del 2020 practicant a consciència aquest moviment, i ara ha estat la primera dona a completar-lo en competició oficial. Partia d'una nota màxima de 16,400 per la dificultat de l'exercici, la nota més alta de tota la gimnàstica femenina.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Esport3 (@esport3)

El salt de l'atleta de 26 anys ha estat puntuat finalment amb un 15,266. Li han restat el pas enrere en l'aterratge i mig punt per tenir el seu preparador a la zona del matalàs per auxiliar-la en cas de dificultats.

El Mundial d'Anvers, a Bèlgica, tot just comença per a Biles, que porta dos anys allunyada de les competicions després d'anunciar una aturada per cuidar la salut mental.

Amb salts com aquest, els Estats Units han certificat la seva classificació a la final com a primers, i buscaran aquest dimecres la medalla d'or. Per ara, Biles té 25 medalles mundials i 7 d'olímpiques.

Simone Biles al Mundial d'Anvers
Simone Biles al Mundial d'Anvers (Reuters)

 

ARXIVAT A:
Simone Biles
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut