JOCS OLÍMPICS

Simone Biles també renuncia a defensar el títol olímpic individual

L'equip nord-americà ha anunciat que la gimnasta se centrarà en la seva salut mental, després d'haver-se retirat ahir de la final per equips a causa de la pressió i l'estrès

Lluís CervellóActualitzat

Simone Biles no podrà defensar el títol olímpic en la final individual d'aquest dijous. L'equip nord-americà ha anunciat que la gimnasta no competirà en aquesta final, i el seu lloc l'ocuparà Jade Carey.

El comunicat oficial publicat d'avui ha deixat en estat de xoc el món de l'esport:

 

"Simone se centra ara en la seva salut mental. L'avaluació mèdica dels pròxims dies determinarà si pot competir en les pròximes finals de la setmana que ve."

 

 

A partir de diumenge, es disputaran les finals individuals per aparells i encara no està confirmada la seva participació. La gimnasta es va retirar ahir de la final per equips després de fer un mal salt en la primera rotació.

 

 

L'equip nord-americà va notar la seva absència, i l'or se'l va endur l'equip rus.

Després de la prova, la gimnasta nord-americana va explicar que havia demanat no continuar competint per la pressió acumulada aquests dies.

"Després de la meva actuació, no he volgut continuar (...) Ja veurem què passa dijous. Estic intentant reconduir la situació de cara a la pròxima prova".

 

Biles va ser molt clara en la roda de premsa després d'unes hores d'especulació sobre si es tractava d'una lesió del cos o més aviat psicològica:

"Són els dimonis al cap. (...) M'ho prendré dia a dia i a veure què passa"
 

En la compareixença, Biles va manifestar que havia de posar la seva salut mental en primer lloc i va dir que s'havia inspirat en Naomi Osaka.

ARXIVAT A:
Jocs Olímpics
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut