Un virulent incendi arrasa un bloc de pisos de 14 plantes a València

Hi ha 4 víctimes mortals, 14 persones desaparegudes i 15 ferits, cap dels quals corre perill

Ferran Vila CabanasActualitzat

Notícia actualitzada: 9 morts en l'incendi d'un edifici a València

Un virulent incendi ha devorat un bloc d'habitatges de 14 pisos a València. El foc s'ha declarat aquest dijous a la tarda i continua cremant. Els bombers han trobat les restes de quatre víctimes mortals i busquen 14 persones desaparegudes a l'edifici situat al barri de Campanar de València.

Les flames que han arrasat les 14 plantes d'aquest bloc residencial s'han iniciat poc després de les cinc de la tarda de dijous.

El subdirector general d'Emergències, Jorge Suárez, ha confirmat que les quatre víctimes les han trobat a la part exterior de l'edifici, i que no podran accedir a l'interior fins que baixi la temperatura.

Segons ha confirmat l'Ajuntament, la recerca de desapareguts se centra en 14 persones que els seus familiars no han pogut localitzar des que ha començat el foc.

Els bombers han aconseguit rescatar dues persones atrapades en un balcó, mentre que molts altres veïns han pogut fugir de les flames quan s'han adonat del perill.

Durant tota la nit, els serveis d'emergència han estat remullant aquest matí la façana de l'edifici.

L'edifici està dividit en dos sectors i té més d'un centenar d'habitatges (Reuters/Eva Manez Valencia)

El balanç d'assistències mèdiques indica que s'han atès catorze ferits, dels quals com a mínim sis són bombers. Nou dels ferits són homes d'entre 25 i 57 anys; 4 són dones entre 27 i 81 anys; i un menor de 7 anys.

Se sap que hi ha un bomber amb fractura de canell, dos bombers amb cremades a les mans i inhalació de fum, i dos homes, una dona i un menor atesos per inhalació de fum.

El foc ha generat grans flamarades i una densa fumera que ha afectat tot l'edifici, situat entre els carrers Mestre Rodrigo i Poeta Rafel Alberti. A la zona hi ha hagut ratxes de vent de 60 km/h durant la tarda de dijous.

Les flames s'han propagat ràpidament per tot l'edifici (Europa Press)

Els serveis d'emergències han mobilitzat 22 dotacions de bombers, set SAMU, dos SVB i una desena d'efectius de la Unitat Militar d'Emergències fins al lloc de l'incendi, que podria haver-se estès ràpidament a través d'uns aïllaments tèrmics de la façana.

Segons han explicat alguns veïns, el conserge de l'edifici ha avisat ràpidament de les flames picant els timbres.

La part de l'edifici on s'ha originat el foc s'ha pogut desallotjar, segons la Policia Local, però l'incendi ha saltat ràpidament cap a una altra zona on han quedat atrapades diverses persones. Dues les han pogut rescatar del balcó quan faltaven pocs minuts per les vuit del vespre.

En un primer moment s'havia informat que les flames afectaven dos edificis contigus, si bé es tracta d'un únic complex residencial de 138 habitatges.
 

Ajuda per als afectats

S'han habilitat hotels per acollir les persones afectades pel foc als seus habitatges. La Creu Roja ha desplaçat psicòlegs per atendre les persones afectades, i també s'han activat serveis psicològics de l'ajuntament.

A més, la policia s'ha encarregat d'agrupar els veïns i identificar-los per tal de fer la llista de desapareguts.

Molts veïns són a la zona i han pogut veure el ràpid avanç de les flames (Reuters/Eva Manez)

Els serveis d'emergència han instal·lat un hospital de campanya a la zona, que s'ha acabat desmuntant, i han establert un ampli cordó policial per evitar que la gent es pugui apropar a l'edifici afectat.

A més, els serveis d'urgències de centres com l'Hospital de la Fe s'han arribat a triplicar gràcies als reforços de sanitaris que hi han anat voluntàriament en veure les imatges del foc. També s'han coordinat les unitats de cremats dels diferents hospitals.

Els serveis d'emergències han habilitat un hospital de campanya (Reuters/Eva Manez)

Aquestes imatges publicades per la televisió pública valenciana permeten veure com ha començat l'incendi:


En aquest altre vídeo es pot veure el moment en què un bomber ha hagut de saltar des d'un terrat de l'edifici per escapar-se de les flames:


Durant la tarda s'han viscut moments de tensió a la zona, com es pot veure en aquestes altres imatges d'À Punt:


Els polítics, amb les víctimes

Diferents representants polítics s'han solidaritzat amb les víctimes. Entre altres, l'alcaldessa de València i el president de la Generalitat Valenciana, María José Català i Carlos Mazón, que s'han desplaçat fins a la zona.

ARXIVAT A:
IncendisPaís ValenciàIncendi València
Anar al contingut