Una dona deixa unes flors davant de l'edifici calcinat (EFE/Ana Escobar)

Confirmats deu morts en l'incendi de València, que ara s'han d'identificar

L'última víctima s'ha trobat aquest dissabte i ja s'han registrat tots els pisos

RedaccióActualitzat

La investigació de les causes que van provocar l'incendi dijous a la tarda dels dos edificis del barri de Campanar de València i de la ràpida expansió de les flames centra ara els esforços dels especialistes i perits de les diferents administracions. 

La titular del jutjat d'instrucció número 10 de València ha obert diligències prèvies per investigar les causes de l'incendi i ha decretat el secret de les actuacions. Es vol protegir així la investigació policial i la intimitat de les víctimes i dels seus familiars.

Aquest dissabte al matí, s'ha trobat un altre cos dins de l'edifici, de manera que la xifra de víctimes mortals és de deu.  Divendres a la tarda, la policia científica havia rebaixat de deu a nou els cossos localitzats a l'interior de l'immoble de catorze plantes calcinat, durant la primera inspecció ocular que en van fer bombers i equips d'emergència.

El cap de bombers de València, Enrique Chisbert, ha informat que s'ha registrat cadascuna de les habitacions de tots els pisos i no es preveu que es trobin més víctimes mortals. Hi havia deu persones que constaven com a no localitzades.

La delegada del govern espanyol al País Valencià, Pilar Bernabé, ha explicat que ara estan treballant per identificar les víctimes, una tasca complexa que s'ha de fer amb proves d'ADN per tenir-ne totes les garanties i que no se sap quant pot trigar.

Per això també ha considerat prematur parlar d'una data per als funerals.

Solidaritat amb les víctimes

L'Ajuntament de València ha convocat un minut de silenci aquest migdia davant de la façana principal, en memòria de les víctimes d'aquest incendi.

Tant l'Ajuntament com la Generalitat Valenciana han decretat tres dies de dol oficial i s'han suspès tots els actes de les Falles previstos fins a aquest diumenge.

Minut de silenci davant de l'Ajuntament de València (3Cat)

L'Ajuntament ha fet un ple extraordinari aquest dissabte i tots els grups municipals han firmat una moció de condol a les víctimes i d'agraïment a la policia, els bombers i tots els serveis que han treballat en aquest incendi.

"Som una ciutat de gegants i la corporació municipal ha d'estar a l'altura", ha dit l'alcaldessa de València, María José Catalá, que s'ha declarat emocionada per la solidaritat rebuda, amb oferiments d'ajuda i suport d'empreses, particulars, institucions autonòmiques i de l'estat.

L'incendi també ha generat una onada de solidaritat entre veïns, amb una gran donació de roba, aliments, joguines i material escolar. En aquest reportatge es pot veure com diverses entitats veïnals s'han convertit espontàniament en punts de recollida de roba i menjar:


Queda un bomber hospitalitzat

 

Només queda ingressada una de les persones ferides en aquest incendi, un bomber que és a l'Hospital La Fe. No es tem per la seva vida.

L'altre bomber que quedava hospitalitzat ha estat donat d'alta aquest dissabte a l'Hospital Peset, segons han informat fonts sanitàries.

El cap de bombers de València, Enrique Chisbert, ha dit que els bombers que van participar en l'extinció van arriscar fins i tot per sobre de les seves possibilitats durant tota la intervenció i van veure el perill "molt de prop", sobretot les primeres dotacions.

D'altra banda, ha assenyalat que quedar-se dins dels habitatges quan ha començat el foc és el més adequat si l'edifici garanteix les condicions de sectorització mentre els bombers extingeixen l'incendi, ja que el contrari pot ser una evacuació desordenada que pot provocar múltiples víctimes.

El cap de bombers no ha volgut comentar detalls sobre l'incendi perquè la investigació està sota secret de sumari.

Tampoc no ha donat cap dada sobre les mascotes que han pogut morir a l'incendi.

ARXIVAT A:
IncendisIncendi València
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut