El fum de l'incendi forestal de la Palma, molt a prop d'una zona habitada
El fum de l'incendi forestal de La Palma, molt a prop d'una zona habitada (EFE/Miguel Calero)

Un incendi forestal actiu a l'illa de La Palma obliga a evacuar més de 4.000 persones

El foc, que ha començat de matinada, avança descontrolat en direcció al parc nacional de la Caldera de Taburiente i ja ha cremat una tretzena de cases

RedaccióActualitzat

Un incendi forestal afecta des de poc després de la mitjanit el nord-oest de l'illa de La Palma, a les Canàries. El foc, que avança descontrolat, ha cremat almenys 13 cases de l'illa, i afecta més de 4.700 hectàrees. 

Va començar a la zona del Pinar, al municipi de Puntagorda i, en poques hores, es va acostar al nucli urbà de Tijarafe, que ja s'ha evacuat.

La virulència de les flames ha obligat les autoritats de l'illa a desallotjar més de 4.000 veïns. A més del nucli de Tijarafe, a primera hora de la nit s'ha ordenat l'evacuació dels 2.293 veïns de Puntagorda. 

El president canari, Fernando Clavijo, ha alertat que els equips d'emergència estan trobant resistència "a abandonar les cases":

"Primer són les persones, després les cases i per últim l'extinció".

Clavijo s'ha desplaçat al centre de comandament dels Bombers, que s'ha instal·lat a la població de Tijarafe.

El foc avança en direcció al Parc Nacional de la Caldera de Taburiente
El foc avança en direcció al Parc Nacional de la Caldera de Taburiente(EFE / Luis G Morera)


El vent ha empès les flames cap a la zona de la Crestería i intenten evitar que el foc s'acosti a la zona protegida del Parc Nacional de la Caldera de Taburiente.

 

Els equips d'extinció del foc confien que, amb l'arribada de la nit, hi hagi un canvi de vent que giri la direcció de les flames cap a la carretera LP-1 i s'allunyi de les zones habitades.

 

En les feines d'extinció participen 13 mitjans aeris dels bombers i 400 efectius terrestres. En les pròximes hores s'incorporaran 56 membres de la Unitat Militar d'Emergències i un hidroavió.

Els més de dos milers d'evacuats s'han instal·lat en zones habilitades als pavellons de Los Llanos de Aridane i Tazacorte. 


 

ARXIVAT A:
IncendisLa Palma
Anar al contingut