Sánchez ha ofert una entrevista després de la compareixença sense preguntes del matí (RTVE)

Sánchez justifica l'aturada: "Indirectament, buscava la resposta de la ciutadania"

El president del govern espanyol diu que la mobilització de dissabte va marcar un punt d'inflexió i insta partits, ciutadania i mitjans de comunicació a rebutjar la divulgació de mentides

Ferran Vila CabanasActualitzat

Pedro Sánchez considera que les acusacions de corrupció contra la seva esposa han estat "la gota que ha fet vessar el got" després de "10 anys d'assetjament, una campanya de difamació" contra ell i el seu entorn familiar.

En una entrevista a RTVE, el president del govern espanyol ha celebrat que aquesta aturada hagi servit, diu, "per obrir un debat sobre què cal fer davant de la mentida, les insídies i la perversió del debat públic".

Sánchez ha reconegut que aquesta era, precisament, la resposta que esperava:

"Indirectament també estava buscant la resposta de la ciutadania, si compartien amb mi la necessitat d'aturar aquesta deriva."

En aquest sentit, el president del govern espanyol ha explicat que aquests han estat "dies molt gratificants, amb missatges de suport, solidaritat i empatia", amb el punt culminant dissabte al matí amb les mobilitzacions davant de la seu del PSOE: 

"Per mi el moment clau és el matí de dissabte, la mobilització massiva que hi va haver al carrer Ferraz, i tots els escrits i actes que s'han fet a favor de protegir la democràcia."

Tot plegat, considera Sánchez, una "mobilització de molts ciutadans que han decidit dir prou a la maquinària del fang" que atribueix als partits de la dreta, a "l'auge de pseudomitjans de comunicació" i a les "associacions que difamen per judicialitzar casos sense cap base de proves".

El socialista també ha explicat que la seva dona no sabia el contingut de la carta, però va ser "la primera" de dir-li que no dimitís, i afirma que tant ell com Gómez aniran al Senat a donar explicacions si, tal com preveu, se'ls cita en la comissió d'investigació pel cas Koldo.


Reconeix casos similars en Iglesias, Montero o Oltra

En el marc d'una reflexió general sobre les mentides i desinformacions, Sánchez ha apuntat que aquesta estratègia que ara denuncia també hauria afectat prèviament "altra gent de l'esquerra" que no combrega amb els postulats de la dreta.

En aquest sentit ha citat Pablo IglesiasIrene Montero, Ada Colau, Carmen Calvo, Monica Oltra i altres "artistes, intel·lectuals, periodistes i personatges públics", sense referir-se a cap polític independentista.

"Si hi ha una autocrítica que m'hagi de fer és no haver actuat abans davant d'aquest problema" que afecta les democràcies "arreu del món", ha dit.


Insta a trobar-hi solucions

Sobre les possibles solucions a la "deriva" que denuncia, Sánchez s'ha limitat a mostrar la seva disposició a mantenir un debat que compti amb la ciutadania, els partits i els mateixos mitjans de comunicació:

"Si jo hagués aparegut a la roda de premsa amb un pla de regeneració democràtic, molt probablement la ciutadania hauria vist que hi havia una certa maniobra, una estratègia que no és tal, és una reflexió personal."

Per això Sánchez ha instat a acabar amb l'"agressió als polítics" amb qui es discrepa, malgrat que ha donat per fet que després d'aquest episodi "la persecució i l'assetjament es redoblaran".

En resposta a les declaracions d'Alberto Núñez Feijóo, el socialista ha lamentat que el líder del PP hagi posat en dubte que el seu govern sigui democràtic, i ha criticat els termes amb què planteja la creació d'un règim d'incompatibilitats per a les parelles dels presidents del govern espanyol:

"Feijóoo diu que la meva dona s'hauria de quedar a casa sense treballar. Respecto qui ho fa, però en l'Espanya per la qual he treballat les dones no han de renunciar a la seva carrera professional per la carrera del seu marit."

 

ARXIVAT A:
PSOEPedro SánchezGovern espanyol
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut