Take That han tornat a reunir-se 10 anys després. (foto: http://blog.gigsport.com)
Take That han tornat a reunir-se 10 anys després. (foto: http://blog.gigsport.com)
Barcelona

Ressorgeixen diverses bandes mítiques dels anys 80 i 90

Són moltes les bandes dels 80 i els 90 que havien desaparegut del panorama musical i que aquests darrers temps han tornat, amb nous discos, concerts i gires. La darrera banda que ha anunciat el seu retorn és The Who. A casa nostra, Sopa de Cabra torna als escenaris per recordar els seus temes més coneguts. Però aquest fenomen també es dóna fora de les nostres fronteres. Al Regne Unit, Take That s'han trobat de nou, i The Police també va decidir pujar a l'escenari després d'anys de separar-se. Als Estats Units, The Smashing Pumpkings també s'han reunit per complaure els fans.

Actualitzat
La banda britànica The Who reeditarà a finals d'aquest any una de les seves òperes rock més coneguda, "Quadrophenia: the director's cut", que es va publicar originalment el 1973. A més també s'hi inclourà un àlbum original remasteritzat amb maquetes inèdites, un DVD amb vuit temes i un llibre amb nous textos i fotografies, entre altres materials que no han especificat. A més, el grup també estudia fer una gira de cara a l'any vinent.

Però aquesta banda no és l'única que després d'anys d'estar inactius i fins i tot després d'haver-se dissolt han decidit reunir-se. El cas que ens queda més pròxim és el de Sopa de Cabra. L'any 2001 posaven punt final a la seva trajectòria plegats, i fins i tot alguns seguien la seva carrera en solitari. Ara, onze anys després, han anunciat una sèrie de concerts entre Barcelona, Tarragona, Palma i la Girona que els va veure néixer.

Los Ronaldos i Héroes del Silencio són grups que després d'estar inactius han tornat a pujar als escenaris. Els primers el 2008 van treure un nou treball després de 10 anys sense activitat i han seguit treballant plegats. Mentre els segons van voler reunir-se per commemorar el vintè aniversari de la seva primera gravació, van fer una gira i al final es van dissoldre definitivament.

Des del Regne Unit ens n'arriben altres casos, com el de The Police, que amb el seu rock van tornar a omplir escenaris tot el 2007 després de més de 20 anys d'inactivitat. I Take That, que amb "Pacience" el 2006 van batre rècords i van vendre més CDs que amb qualsevol dels seus treballs dels anys 90. Dels Estats Units ens n'arriba un altre cas, The Smashing Pumkings, que des del 2000 havien desaparegut dels escenaris per tornar-hi set anys més tard.

Plaer o necessitat?

Tots aquests retorns de bandes que ja havien posat punt final a la seva trajectòria plegats, per donar pas a carreres en solitari en alguns casos, i fins i tot per començar nous camins en d'altres, plantegen alguns interrogants. Aquesta voluntat de complaure els fans amb discos i gires no és més que això, un plaer de tornar a tocar plegats? O simplement respon a una necessitat econòmica? Ja sigui per plaer o per economia, els fans d'aquestes bandes poden tornar al passat de la mà dels seus ídols.
Anar al contingut