La tortuga, que ja té un mes, cap al palmell de la mà
La tortuga, que ja té un mes, cap al palmell de la mà (Reuters/Denis Balibouse)

Mostren per primer cop una tortuga gegant de les Galápagos albina

Ha nascut en un zoo de Suïssa i és el primer cop que es documenta un cas d'albinisme en aquestes tortugues gegants

RedaccióActualitzat

Sense pigmentació i amb els ulls vermells. Així és la primera tortuga gegant de les Galápagos albina. Fins ara no es tenia constància de cap exemplar amb albinisme ni a la natura ni en captivitat.

La petita tortuga va néixer ara fa un mes, però no s'ha donat a conèixer fins aquest divendres. L'animal va sortir de l'ou en el zoològic suís Tropiquarium, a la població de Servion.

La tortuga albina amb la seva mare i la seva germana al zoo de Servion
La tortuga albina amb la seva mare i la seva germana al zoo de Servion(Reuters/Denis Balibouse)

La mare, que pesa més de 100 quilos, va pondre cinc ous l'11 de febrer. Van estar en una incubadora fins que l'1 de maig va néixer l'exemplar albí --que encara no té nom-- i quatre dies després va sortir un germà. Aquesta altra tortuga és fosca, com és habitual en la seva espècie.

"És la primera vegada al món que neix i es manté en captivitat una tortuga albina de les Galápagos. Mai no s'ha observat cap individu albí a la natura", ha explicat el zoo en un comunicat.

 

Fills d'una parella novella

Encara no se sap el sexe de les dues tortugues perquè són molt petits. Són fills d'una parella jove, dins dels paràmetres de les tortugues gegants, que poden arribar a viure 170 anys en captivitat. Els pares en tenen 30 i just acaben d'arribar a la maduresa sexual.

Les petites amb prou feines fan 50 grams quan trenquen la closca. Són tan menudes que caben al palmell de la mà. Però amb el pas dels anys poden arribar a centenars de quilos, com el pare, que en pesa 180. Juntament amb la tortuga gegant d'Aldabra de les Seychelles, són les tortugues més grosses del món.

El zoo ha mostrat la tortuga per primer cop ara que ja té un mes de vida
El zoo ha mostrat la tortuga per primer cop ara que ja té un mes de vida(Reuters/Denis Balibouse)
ARXIVAT A:
Medi ambient
Anar al contingut