Catalunya aplicarà la regulació a 140 zones tensionades (ACN/Blanca Blay )

L'índex per regular el preu del lloguer es publicarà finalment "a partir de divendres"

Catalunya és, per ara, l'única comunitat que ha sol·licitat aplicar aquesta regulació a 140 zones tensionades, on viu el 80,6% de la població

RedaccióActualitzat

L'índex de preus de referència per regular els lloguers es publicarà al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) a partir d'aquest divendres, 15 de març, segons ha precisat aquest dilluns el Ministeri d'Habitatge i Agenda Urbana.

Catalunya és de moment l'única comunitat que ha sol·licitat aplicar aquesta regulació a 140 zones tensionades, on viu el 80,6% de la població: es tracta de municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona i les capitals de província o comarca, on viuen 6,2 milions de persones.


Aquest dimarts, dia 12, finalitza el termini de consulta pública sobre l'índex, mentre que durant aquest dimecres dia 13 segons fonts del Ministeri, es respondran "totes les consultes ciutadanes o institucionals".

El secretari d'Estat d'Habitatge, David Lucas, signarà dimecres la resolució perquè l'índex es publiqui al BOE, "a partir del 15 de març".

Pendent que es tramiti la declaració de zones tensionades

A més de l'índex, per regular les rendes a Catalunya, també s'ha de tramitar l'esmentada declaració de zones tensionades, que es pot publicar el mateix divendres.

La Generalitat, que va anunciar que presentaria al·legacions contra l'índex perquè considera que la seva proposta reflectia millor la realitat de catalana, ha afirmat que aplicarà la contenció de les rendes quan sigui legalment possible.

El govern va iniciar el juny de l'any passat els tràmits per aplicar la normativa, si bé ha augurat que servirà per "equilibrar el mercat" i "moderar" els preus dels lloguers, que "no baixaran de cop", en paraules de la consellera de Territori, Ester Capella.

 

ARXIVAT A:
Economia de butxacaHabitatgeGeneralitat de CatalunyaGovern espanyol
Anar al contingut