Les iguanes van començar a aparèixer a Florida als anys 60 (iStock)
Les iguanes van començar a aparèixer a Florida als anys 60 (iStock)

La iguana, una espècie invasora que causa apagades massives a Florida

La ciutat de Lake Worth Beach ha tingut tres grans apagades en un any a causa de l'impacte d'aquests rèptils

RedaccióActualitzat

Els habitants de Lake Worth Beach, a Florida, s'han començat a acostumar als talls d'electricitat. En l'últim any n'han tingut tres que tenen un origen comú: les iguanes. 

L'últim tall va ser fa uns dies i va deixar 1.400 abonats sense corrent durant més de mitja hora. "Totes les agències de serveis públics de Florida tenen el mateix problema. És un malson", s'ha queixat a la CNN el portaveu de la ciutat, Ben Kerr, en referència als talls provocats per animals. "Aquest any ha passat tres vegades a causa de les iguanes", ha afegit. Això és la meitat de vegades que el 2021. 

Segons el govern municipal, s'han pres mesures de seguretat a les subestacions elèctriques, cosa que ha afavorit que les apagades es reduïssin a la meitat. 

Excel·lents escaladores i amb un cos prou gran, les iguanes suposen una amenaça més gran per a aquestes instal·lacions que no pas els ocells o els esquirols.

La mida --poden mesurar més de 40 centímetres-- i la cua els permet connectar dues parts del sistema elèctric. Això és el que va causar l'última apagada.
 

Una espècie invasora que va arribar fa 60 anys 

Originàries de l'Amèrica Central i del Sud, les iguanes van començar a aparèixer a Florida als anys 60, segons l'agència estatal per a la conservació de la pesca i la fauna de Florida, quan exemplars que vivien en captivitat es van escapar o les van deixar anar

Se les considera una espècie invasora per l'impacte que tenen en les autòctones. Legalment, se les pot matar en propietats privades, però sense causar-los patiment. 

 

ARXIVAT A:
Medi ambientEstats UnitsEnergia
Anar al contingut