Gérard Depardieu, detingut i citat a judici per agressió sexual en un rodatge el 2021

L'actor ha quedat en llibertat després d'un interrogatori policial de vuit hores

RedaccióActualitzat

L'actor Gérard Depardieu serà jutjat penalment l'octubre d'aquest any a França per presumpta agressió sexual a dues dones el 2021 en el marc del rodatge de "Les volets verts", dirigida per Jean Becker.

Depardieu ha quedat en llibertat aquest dilluns després d'haver estat detingut per la policia en una comissaria de París on l'havien convocat per prendre-li declaració sobre els fets denunciats. 

L'actor, que està acusat de violació des del 2020, ha rebut la citació per al judici just abans d'abandonar les dependències del districte tercer de la policia judicial de la capital francesa.

Allà, i durant vuit hores, li han demanat explicacions per uns fets denunciats el febrer del 2024 i que es remunten el setembre del 2021 en un hotel de París.

Una membre de l'equip d'ambientació ha denunciat que l'actor la va agredir i assetjar sexualment i li va proferir diversos insults masclistes, tal com publica Mediapart.

Sobre aquests fets, una de les actrius protagonistes del film, Anouk Grinberg, ha denunciat públicament que, quan els productors de cinema contracten Depardieu per a una pel·lícula, "saben que estan contractant un agressor".


Els altres fets, el 2014

Depardieu també afronta una altra denúncia que ha presentat una antiga assistent de cinema que l'acusa d'agressió sexual el 2014.

Segons Le Courrier de l'Ouest, aquesta dona, de 24 anys en el moment dels fets i que també vol mantenir l'anonimat, va presentar la denúncia el 9 de gener passat, i assenyala "comentaris obscens" fets per Gérard Depardieu durant les reunions a la seva mansió a París.

També l'acusa d'haver-la agredit sexualment i d'haver-li fet propostes sexuals durant el rodatge de la pel·lícula "Le magicien et les siamois", de Jean-Pierre Mocky, el març del 2014.

El gegant del cinema francès també està acusat de violació per l'actriu Charlotte Arnould, i acumula una llarga llista negra de menyspreus i agressions masclistes.

L'actriu Hélène Darras també havia presentat una denúncia contra ell per agressió sexual durant un rodatge el 2007, però la Fiscalia de París la va tancar per prescripció, mentre que a Espanya l'actor ha estat denunciat per la periodista i escriptora Ruth Baza, que l'acusa d'haver-la violat l'any 1995.

Tot i això, nombrosos artistes francesos es van unir el desembre passat per defensar l'honor de l'actor, com va defensar-lo també Emmanuel Macron.

ARXIVAT A:
Violència masclistaCinemaAgressió sexualFrança
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut