Els artistes se sumen a opinions com la d'Emmanuel Macron, que també va defensar l'actor

Artistes francesos denuncien un "linxament" a Depardieu, "l'última vaca sagrada" del cinema

Personalitats com Carla Bruni o Charlotte Rampling afirmen, en una columna, que atacar l'actor és atacar l'art francès

Una cinquantena de personalitats del món de la cultura francesa han denunciat aquest dilluns un "linxament" contra Gérard Depardieu, acusat de violació des del 2020 i al centre d'un escàndol politicomediàtic arran d'un documental emès a France 2.

La columna l'han publicada aquest dilluns al vespre al web de Le Figaro i la signen, entre altres, el director Bertrand Blier, les actrius Nathalie Baye, Carole Bouquet o Charlotte Rampling, els actors Jacques Weber, Pierre Richard o Gérard Darmon, però també els cantants Roberto Alagna, Carla Bruni, Arielle Dombasle o Jacques Dutronc.

"Gérard Depardieu és probablement el més gran dels actors. L'última vaca sagrada del cinema. Ja no podem callar davant el linxament que li cau al damunt, davant el torrent d'odi que s'aboca sobre la seva persona, sense matís, en la més completa amalgama i desafiant una presumpció d'innocència de la qual s'hauria beneficiat, com tothom, si no fos el gegant del cinema que és", escriuen en aquest text.

"Quan ataquem Gérard Depardieu d'aquesta manera, és l'art el que ataquem. A través del seu geni com a actor, Gérard Depardieu contribueix a la influència artística del nostre país. [...] Passi el que passi, ningú no podrà mai per esborrar el rastre inesborrable de la seva obra, que marcarà per sempre la seva època. La resta, tota la resta, és justícia, només justícia. En exclusiva".

Emmanuel Macron i membres de la família de l'actor, entre ells la seva filla Julie, ja s'havien pronunciat públicament els últims dies per defensar Gérard Depardieu, encausat arran d'una de les dues denúncies que ha rebut a França.

El cas s'ha remogut recentment arran de l'emissió d'un reportatge al programa "Complément d'investigation" del canal France 2, que ha provocat una onada de crítiques internacionals contra l'actor.

En el reportatge, Gérard Depardieu, conegut per haver interpretat Cyrano de Bergerac, deixa anar un reguitzell de comentaris misògins i insultants mentre s'adreça a les dones, fins i tot amb comentaris de caràcter sexual cap a una nena.

Unes imatges que la televisió assegura que són autèntiques, mentre que Macron va suggerir --tal com ja ho havia fet la família de l'actor-- que podrien haver estat modificades durant l'edició del reportatge.

Arran d'aquest escàndol, a Gérard Depardieu l'han retirat de l'Orde Nacional del Quebec, li han retirat el títol de ciutadà honorari de la comuna d'Estaimpuis, a Bèlgica, i també li han retirat la seva estàtua de cera del museu Grévin de París.

ARXIVAT A:
Masclisme Assetjament sexual CinemaMúsicaArtFrança
Anar al contingut