Vilafranca del Penedès

Els Castellers de Vilafranca, un altre cop històrics

Els verds acaben temporada descarregant el 3 de 10 amb folre i manilles i el 2 de 8 net, que, juntament amb el 3 de 9 amb folre i l'agulla i el pilar de 8, fan de la diada de Tots Sants 2015 la millor de la història

Actualitzat

La Diada de Tots Sants marca el final de la temporada pels Castellers de Vilafranca. Els verds arribaven a la cita després d'una gran temporada però amb dos reptes pendents. Descarregar el 3 de 10 amb folre i manilles i la torre de 8 neta. Els vilafranquins han obert plaça amb el 3 de 9 amb l'agulla, un castell que normalment no els dóna problemes i que avui novament han descarregat amb autoritat. En segona ronda han decidit tirar el 2 de 8 sense folre, i avui sí que ha estat el dia. Els Castellers de Vilafranca han tornat a dominar un castell que, de moment, només ells han estat capaços de descarregar, i que ha fet desfermar un cop més l'alegria a la plaça.

La tercera ronda tornava a ser un moment clau per als verds. Era el moment del 3 de 10 amb folre i manilles, que enguany només havien aconseguit carregar. N'han desmuntat dos peus abans de decidir tirar-lo amunt. Han sonat gralles i el 3 de 10 no s'ha resistit aquest cop i l'han descarregat. Per arrodonir una actuació excel·lent, han descarregat el pilar de 8 amb folre i manilles, assolint la millor actuació castellera de la història.

Els Capgrossos de Mataró han sortit de 4 de 9 amb folre. Malgrat que aquesta temporada els castells de nou se'ls han resistit una mica, la feina durant la temporada s'ha vist avui a plaça on han descarregat el 4 sense dificultats. En segona ronda han descarregat un 3 de 9 amb folre que també han dominat a la perfecció.

En tercera ronda els de la camisa blau marí han recuperat el 5 de 8, que no descarregaven des del 2013, completant així la tripleta màgica.


El repte d'avui, però, era a la ronda de pilars, provant per primer cop el pilar de 8 amb folre i manilles, que han aconseguit carregar.

Els Castellers de Sants s'han consolidat com a colla de gamma extra aquesta temporada, i han arribat a Vilafranca amb la intenció de descarregar la segona torre de 9 de la temporada. En primera ronda han descarregat un sòlid 3 de 9 amb folre per atacar en segona ronda en 2 de 9 amb folre i manilles. El castell pujava molt bé però amb dosos col·locats la canalla s'ha fet enrere i l'han hagut de desmuntar.


En tercera ronda hi han tornat, el castell ha pujat igual de segur i, aquest cop sí, la canalla ha enfilat amunt i han descarregat la torre amb autoritat, demostrant el domini que tenen d'aquesta construcció. En ronda de repetició han descarregat el 4 de 9 amb folre.

Els Xiquets de Tarragona, per la seva part, han optat també pel 3 de 9 amb folre en primera ronda, que ha pujat molt ferm i que han descarregat. Com els Castellers de Sants, en segona ronda han tirat el 2 de 9 amb folre i manilles. Un castell que els matalassers han pujat un molt bé i que els ha permès descarregar-lo, sent la segona vegada en la història que ho aconsegueixen.


A la tercera ronda les coses s'han torçat per als matalassers. Han desmuntat dos peus del 4 de 9 amb folre, i quan finalment han sonat gralles tampoc han acabat de veure'l bé, han decidit desmuntar-lo, tot i que finalment ha caigut. En ronda de repetició han optat pel 4 de 8 amb l'agulla, però l'han hagut de desmuntar i ha quedat en intent.

En ronda de pilars han aparcat el pilar de 8 amb folre i manilles i han carregat el pilar de 7 amb folre.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut