Sancho en el moment de ser traslladat al jutjat custodiat per la policia tailandesa
Sancho va ser detingut l'agost passat per l'assassinat d'Edwin Arrieta (EFE/Somkeat Ruksaman)

Els advocats de Daniel Sancho acusen la policia tailandesa d'enganyar-lo perquè confessés

Els seus advocats espanyols afirmen que li van prometre una deportació en dos dies i que van traduir malament la seva primera declaració

Els advocats de Daniel Sancho acusen la policia de Tailàndia d'enganyar-lo fins que va confessar l'assassinat del cirurgià colombià Edwin Arrieta, l'estiu passat al país asiàtic. 

En una roda de premsa aquest divendres a Madrid que ha generat una gran expectació, els defensors de Sancho, que continua empresonat a l'espera del judici que s'ha de celebrar a l'abril, han assegurat que, quan va declarar davant de la policia després de ser detingut, els agents "van enganyar en Daniel amb una ordre de deportació que no existia" i li van prometre que estaria a Espanya al cap de dos dies.

Segons l'advocada Carmen Balfagón, a més a més, van traduir malament la seva declaració. "El Daniel declara que hi ha una baralla i un intent d'agressió sexual, ell es va defensar i va resultar morta la víctima", ha explicat. Uns fets que, ha assegurat, "no són els que va transcriure la policia". Segons ha explicat, van traduir que ho va fer intencionadament i que, de fet, va comprar eines per perpetrar el crim, cosa que ha negat rotundament.

Advocats a Espanya de Daniel Sancho en la roda de premsa aquest divendres
Els advocats han ensenyat fotografies per sostenir la seva versió (Europa Press/Carlos Luján)

Ha afegit que la policia "va fer documents falsos" mentre es guanyava la confiança del detingut amb l'objectiu que confessés un crim passional.

Per demostrar-ho, l'advocada ha mostrat fotos, algunes inèdites, en què es veu que els policies mantenien Sancho en un ambient distès, portant-li hamburgueses i deixant-lo estar fora de la comissaria sense manilles, i fins i tot, ha explicat, portant-lo a un dels millors restaurants de Tailàndia.
 

Sancho admet haver esquarterat, però no assassinat

Durant una vista oral el mes de novembre davant del tribunal de l'illa de Samui, Sancho ja va assegurar que la mort d'Edwin Arrieta va ser culpa d'un accident, en el que va semblar un canvi de versió respecte a la declaració policial. El que diuen ara els seus advocats a Espanya és que sempre va mantenir la mateixa, però que el primer cop, davant de la policia, no se'l va interpretar i traduir correctament.

Segons ells, no ha confessat mai haver matat de forma intencionada Arrieta, sinó "només" haver-lo esquarterat i ocultat el seu cos.

Amb tot, confien en la justícia tailandesa, que han dit que és "garantista amb els drets humans", i que el judici se celebri "amb totes les garanties".

Advocats a Espanya de Daniel Sancho en la roda de premsa aquest divendres
Els advocats asseguren que la policia tailandesa va enganyar el seu client (Europa Press/Carlos Luján )

El judici, a l'abril

Daniel Sancho, fill de l'actor Rodolfo Sancho, segueix en presó provisional per la mort del cirurgià colombià el 2 d'agost de l'any passat a la turística illa de Phangan, al sud de Tailàndia, i s'enfronta a la pena de mort.

La Fiscalia l'acusa de tres delictes, assassinat premeditat, ocultació del cos i destrucció de documentació aliena --en referència al passaport d'Arrieta--. D'aquests, Sancho només s'ha declarat davant del jutge culpable del segon.

El judici començarà el 9 d'abril a Tailàndia.

Anar al contingut