La policia va trobar les restes de la víctima en diverses bosses d'escombraries entre dijous i divendres (AFPTV)

Detingut un espanyol a Tailàndia acusat de matar i esquarterar un amic "per gelosia"

Segons la policia, Daniel Sancho Bronchalo, fill d'un conegut actor, hauria confessat el crim després de denunciar la desaparició de la víctima

RedaccióActualitzat

Un ciutadà espanyol de 29 anys ha estat detingut a Tailàndia acusat de l'assassinat d'un home que va ser trobat dijous esquarterat en bosses d'escombraries en un abocador a l'illa turística de Koh Phangan. 

Segons la policia, el jove, Daniel Sancho Bronchalo, hauria confessat els fets quan va ser interrogat a comissaria.


En un primer moment, el detingut havia negat tenir res a veure amb la desaparició de la víctima, però després hauria confessat haver matat Arrieta "per gelosia" i "per por que l'enganyés", segons ha confirmat la policia a l'agència EFE.

El detingut va denunciar la desaparició de la víctima dijous, en fer-se públic que havien trobat restes humanes en un abocador (AFPTV)

L'arrestat, que és cuiner i va arribar a l'illa com a turista el passat 31 de juliol, va ser qui va denunciar la desaparició de la víctima, Edwin Arrieta Arteaga, un cirurgià plàstic colombià de 44 anys.

El sospitós, que és el fill dels actors Rodolfo Sancho i Silvia Bronchalo i net del també actor Sancho Gracia, està retingut a la comissaria de Koh Phangan des d'aquest divendres.

No és el primer cop que Daniel Sancho viatjava a l'illa com es pot veure al seu Instagram, on hi ha diverses imatges de les seves estades a Koh Phangan.

El detingut penja imatges dels seus viatges a Instagram (EFE)


Troben restes de sang a l'habitació del detingut

Segons la versió policial, els dos homes ja es coneixien, s'havien citat a l'illa i s'allotjaven a la mateixa habitació d'hotel, reservada per la víctima del 31 de juliol al 3 d'agost.

Daniel Sancho hauria estat el primer a arribar el mateix dia 31, data en què es va registrar a l'hotel.

Segons hauria explicat ell mateix a la policia, el dimecres dia 2 va anar a recollir Edwin Arrieta al moll a la tarda, van anar a sopar junts i després a la platja Haad Rin on, segons la versió del detingut, la víctima hauria marxat de matinada sense dir-li on anava.

El detingut va assegurar a la policia que havia estat passejant amb la víctima per la platja de Haad Rin abans que desaparegués (Creative Commons)

Càmeres de seguretat de l'illa els van gravar tots dos, en una motocicleta, el mateix dia 2.

Dijous, després de fer-se públic que havien trobat unes restes humanes en una bossa d'escombraries en un abocador, Daniel Sancho va denunciar la desaparició d'Arrieta a comissaria.

El fet que Daniel Sancho tingués talls i esgarrapades al cos va fer sospitar la policia, que el va detenir divendres per interrogar-lo. El mateix divendres, la policia va trobar més restes humanes i roba en altres bosses de plàstic, en el mateix abocador, que creuen que són d'Edwin Arrieta.

Encara no han trobat el cap de la víctima, que l'arrestat podria haver llençat al mar.

Agents de la policia inspeccionant una de les bosses on s'ha trobat roba i restes del cos de la víctima (AFPTV)

Segons els investigadors, dimarts passat Daniel Sancho hauria comprat un ganivet, una serra, guants de goma, una esponja de cuina, diversos productes de neteja i bosses d'escombraries. També en aquest cas el van gravar les càmeres de la botiga.

En escorcollar la seva habitació, els agents van constatar que algú havia netejat a fons la nevera, el bany i la cuina. Així i tot, la policia va trobar restes de sang, teixits, greix i cabells en un desaigüe i en van agafar mostres que els equips forenses estan analitzant.

De moment, Daniel Sancho està retingut a comissaria i se li ha retirat el passaport, a l'espera que un jutge ordeni formalment la seva detenció.

En les pròximes hores està previst que el detingut acompanyi la policia en una reconstrucció dels fets i els porti a tots els llocs on podria haver llençat parts del cos de la víctima.

 

Anar al contingut