Barcelona

El cas de l'Alba, una mare que ha aconseguit combinar quimioteràpia i embaràs

TV3 l'ha acompanyada durant vuit mesos, des que va començar el tractament amb quimioteràpia fins al naixement de la seva filla, dilluns passat

RedaccióActualitzat

L'Alba, una dona de 30 anys, va rebre, fa vuit mesos, dues notícies inesperades en un sol dia: estava embarassada i tenia càncer de mama.

Això passa molt poques vegades. A Catalunya cada any es diagnostiquen 4 o 5 casos de càncer de mama en dones embarassades. La majoria avorten per poder-se tractar el càncer.

Els metges van advertir l'Alba que després de passar per un tractament de quimioteràpia, segurament es quedaria estèril. Un equip de diferents especialistes de la Vall d'Hebron li va donar l'opció de tractar-se el càncer mentre estava embarassada.

La por d'afectar el fetus era molt present. Els metges li van explicar que el tractament seria eficaç per al càncer, però segur per al fetus: la placenta actua com una barrera de protecció.

L'Alba ha seguit un control setmanal durant tot l'embaràs. Finalment, dilluns va néixer la seva filla, la Cristina. Tal com estava previst, tres setmanes abans de sortir de comptes li han provocat el part. A partir d'ara, podrà continuar rebent la quimioteràpia sense risc per al nadò

La nena, aparentment, no té cap problema, però l'equip de metges li farà un seguiment durant els primers anys de vida per assegurar-se que no hagi tingut cap mena d'afectació.

L'Alba respon bé al tractament. Encara li queden dues sessions de quimioteràpia, i, pel seu tipus de càncer, més endavant li hauran d'extirpar els dos pits, per prevenció.

TV3 ha seguit tot aquest procés, des del moment que va començar la quimioteràpia estant embarassada. L'hem acompanyada tot aquest temps i hem assistit al naixement de la Cristina.

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut