Façana de la Pinacoteca d'Art Modern de Múnic
A la Pinacoteca d'Art Modern de Múnic hi ha obres de Dalí, Picasso i Max Ernst, entre d'altres (Creative Commons/Rufus46)

Cola un quadre seu al museu d'art modern de Múnic on treballa i el fan fora

L'extreballador, a qui investiguen per un delicte contra la propietat, va clavar dos claus a una paret d'un passadís buit de la pinacoteca per penjar-hi la seva obra

RedaccióActualitzat

La Pinacoteca d'Art Modern de Múnic, a Alemanya, ha acomiadat un treballador que havia penjat un quadre seu a les parets de la galeria, sense permís, per exposar-lo al públic. També se li ha prohibit tornar a entrar al museu.

L'home, de 51 anys, va aprofitar un passadís buit, hi va clavar un parell de claus i va penjar la seva pintura, de forma furtiva, amb l'esperança de fer-se famós. La galeria, una de les més grans d'art modern d'Europa, compta amb obres de Pablo Picasso, Max Ernst i Salvador Dalí, entre d'altres.

Segons ha explicat la portaveu de la pinacoteca, Tine Nehler, al diari alemany Süddeutsche Zeitung, la peça no va estar exposada gaire temps, perquè "els supervisors se'n van adonar immediatament".

El quadre, que feia 60 cm x 120 cm, va ser retornat al seu propietari, que es defineix com un artista autònom i que treballava en l'equip de serveis tècnics de la galeria. Mentre estava en plantilla, tenia accés a les sales d'exposició fora de l'horari d'obertura i per això ningú se'n va adonar quan va exposar la seva pròpia obra.

La iniciativa, però, no ha quedat en una anècdota. D'entrada, va ser detingut i posat en llibertat i ara se l'investiga per un possible delicte contra la propietat, per haver foradat la paret de la pinacoteca per penjar-hi la seva peça.

 

Interior del museu d'art modern
L'extreballador, que ha estat acomiadat, va penjar el quadre en un passadís buit (Creative Commons)

Fa uns mesos --a l'octubre-- va passar un fet semblant a la ciutat alemanya de Bonn, quan el personal de la Bundeskunsthalle es va adonar que algú havia penjat un quadre no catalogat a les parets.

En aquell cas, però, s'ho van prendre amb filosofia i van difondre un missatge a les xarxes socials convidant l'artista a donar-se a conèixer. L'artista en qüestió, Danai Emmanouilidis, ho va fer, i la seva obra ha acabat en una subhasta benèfica.

 

 

ARXIVAT A:
ArtAlemanya
Anar al contingut