Cinc pel·lícules amb la participació de TV3 premiades als CEC 2022
Cinc pel·lícules amb la participació de TV3 premiades als CEC 2022
Amb participació de TV3

"El amor en su lugar", triomfa amb sis Medalles CEC

Cinc pel·lícules amb la participació de TV3 van ser premiades pel Cercle d'Escriptors Cinematogràfics en la 77a edició de les Medalles CEC. La triomfadora dels guardons va ser "El amor en su lugar", de Rodrigo Cortés, amb sis distincions, a la millor pel·lícula i direcció, entre altres.

"El amor en su lugar", de Rodrigo Cortés, ha estat la gran triomfadora en la 77a edició de les Medalles CEC del Cercle d'Escriptors Cinematogràfics, amb sis distincions. "El buen patrón", de Fernando León de Aranoa, i "Las leyes de la frontera", de Daniel Monzón, se'n van endur dues . "Libertad", de Clara Roquet, i "Mediterráneo", de Marcel Barrena, van rebre un guardó.

Després de rebre el reconeixement a la millor direcció als Premis Feroz, "El amor en su lugar", de Rodrigo Cortés, va ser la pel·lícula guanyadora de les Medalles CEC amb sis guardons: pel·lícula, director, guió original (Rodrigo Cortés i David Safier), fotografia (Rafael García), música (Víctor Reyes) i muntatge (Rodrigo Cortés).

Basada en fets reals, "El amor en su lugar" ("Love Gets a Room") és el cinquè llargmetratge del cineasta Rodrigo Cortés, que interpreten actors de prestigi de diverses nacionalitats, entre els quals destaquen Clara Rugaard, Ferdia Walsh-Peelo, Mark Ryder i Henry Goodman. Aquesta ficció històrica en format d'obra musical, amb la participació de TV3, se situa l'any 1942 al gueto de Varsòvia, on ja fa un any que els jueus polonesos estan confinats, i s'estrena l'obra "El amor en su lugar", de Jerzy Jurandot. És una producció de Nostromo Pictures amb la participació de Televisió de Catalunya.

'Una amor en su lugar', de Rodrigo Cortés
"EL amor en su lugar", de Rodrigo Cortés

"El buen patrón", de Fernando León de Aranoa, va obtenir dues medalles CEC: actor (Javier Bardem) i actriu revelació (Almudena Amor).

La pel·lícula és una sàtira ambientada en el món de les relacions laborals, que representa el retrobament, dinou anys més tard, de l'equip que va protagonitzar la multipremiada "Los lunes al sol". Aquesta coproducció catalana de Mediapro, amb participació de TV3, és un relat coral teixit d'històries que s'entrellacen i interactuen perversament, travessat per la personalitat seductora del Blanco (Javier Bardem), l'amo d'una empresa familiar que dona feina a mig centenar de treballadors i el protagonista d'aquest relat tragicòmic.

És una producció de Reposado P. C. i de The Mediapro Studio que compta amb la participació de TV3, de RTVE i d'ORANGE.

Javier Bardem és Blanco, a 'El buen patrón'
Javier Bardem és Blanco, a "El buen patrón"

"Las leyes de la frontera", de Daniel Monzón, va rebre la medalla CEC a l'actor revelació (Chechu Salgado) i al guió adaptat (Jorge Guerricaechevarría i Daniel Monzón).

Basada en la novel·la homònima de Javier Cercas, "Las leyes de la frontera" és una pel·lícula amb la participació de TV3 protagonitzada per Marcos Ruiz , Begoña Vargas i Chechu Salgado, que explica la història de l'estiu en què el Nacho va experimentar el primer amor i es va fer gran, transgredint constantment la frontera entre dos mons, creuant la línia que hi ha entre el bé i el mal, entre la justícia i la injustícia. És una producció d'Ikiru Films, La Terraza Films, Atresmedia Cine i Las Leyes de la Frontera AIE, en col·laboració amb Buendía Estudios.

Begoña Vargas a 'Las leyes de la frontera'
Begoña Vargas a "Las leyes de la frontera"

"Libertad", de Clara Roquet, va ser guardonada amb la medalla CEC a l'actriu secundària (Nora Navas).

"Libertad" és l'òpera prima de Clara Roquet, protagonitzada per Maria Morera i Nicolle Garcia, que compta amb actrius de prestigi com Nora Navas i Vicky Peña en el repartiment. La pel·lícula, amb la participació de TV3, se centra en la recerca per trobar el seu lloc de la Nora, al costat de la Libertad, durant les vacances d'estiu de la família Vidal. La pel·lícula, una producció de Lastor Media i Avalon P. C., en coproducció amb Bulletproof Cupid (Bèlgica), amb el suport de MEDIA, ICAA, ICEC, Eurimages, TVE, TV3, Movistar+ i Catalan Films.

Maria Morera i Nicolle Garcia, en un moment de la pel·lícula
Maria Morera i Nicolle Garcia, en un moment de la pel·lícula

"Mediterráneo", de Marcel Barrena, va ser distingida amb un premi especial: la medalla CEC Platí Educa de la Solidaritat en la categoria de ficció.

Amb Eduard Fernández i Dani Rovira com a protagonistes, la pel·lícula és la primera ficció que explica el naixement de l'ONG Open Arms, amb històries d'homes i dones anònims que lluiten cada dia per salvar vides al mar. És una producció de Lastor Media, Fasten Films, Arcadia Motion Pictures, Cados Producciones (Espanya) i Heretic (Grècia), amb la participació de Televisió de Catalunya, RTVE i Movistar+, amb el finançament de l'ICAA i l'ICEC, i amb el suport de Creative Europe-MEDIA Programme.

Dani Rovira i Eduard Fernández, dos socorristes de l'Open Arms
Dani Rovira i Eduard Fernández, dos socorristes de l'Open Arms

tv3.cat/ficcioicinema

El Cercle d'Escriptors Cinematogràfics (CEC) és una associació fundada l'any 1945 que defensa i divulga l'art cinematogràfic amb activitats com l'organització de les Medalles CEC, uns premis que tenen un gran prestigi entre la professió, sobretot per la seva independència.

 

Anar al contingut