Obidos

ETA guardava 1.500 quilos d'explosius a la casa descoberta a Portugal

A Portugal continuen les investigacions relacionades amb la base d'ETA en aquell país. El registre de la casa, situada a la població d'Obidos, ha continuat aquest dissabte i ja són 1.500 els quilos d'explosius localitzats per la policia portuguesa, que ja ha començat a destruir-ne una part en una pedrera. En un principi s'havia dit que hi havia mitja tona d'explosius. També s'hi han trobat diversos ordinadors, plànols de ciutats espanyoles i altres materials que ja s'estan analitzant. A més, la troballa d'aquesta casa ha permès identificar els dos presumptes membres de la banda que havien ocupat l'habitatge: són Andoni Cengotitabengoa i Oier Gómez.

Actualitzat
Les forces de seguretat portugueses ha confiscat prop de 1.500 quilos d'explosius a la casa d'Obidos, a 125 quilòmetres al nord de Lisboa, utilitzada com a arsenal per la banda terrorista ETA, segons han confirmat fons de la lluita antiterrorista.

A dins del garatge de l'habitatge s'hi han trobat fins a 1.330 quilos de nitrat d'amoni, distribuïts en dotze bidons i quatre sacs; 75 quilos de nitrat potàssic, distribuïts en tres sacs; 40 litres d'àcid sulfúric, i diverses quantitats de pentrita, pols d'alumini i nitrometà.

Al llarg d'aquest dissabte, les forces de seguretat portugueses han començat a destruir part del material incautat en explosions controlades en una pedrera.

La policia també ha trobat diversos ordinadors i material que està sent analitzat i que ha permès també identificar Andoni Cengotitabengoa i Oier Gómez com els presumptes membres d'ETA que ocupaven la casa, i que les autoritats continuen buscant.

Fa unes setmanes, la Guàrdia Civil ja va interceptar a la província de Zamora una furgoneta d'ETA carregada amb explosius que suposadament es dirigia a Portugal, van detenir dos terroristes en aquest país i es va especular amb la possibilitat que la banda terrorista hi tingués infraestructura.
Anar al contingut