Nova York

La Reserva Federal dels EUA salva l'asseguradora AIG

La Reserva Federal dels Estats Units ha decidit sortir al rescat de l'asseguradora AIG, a punt de fer fallida després que la companyia no aconseguís capital privat. A canvi d'un préstec de 85.000 milions de dòlars, l'autoritat monetària nord-americana es quedarà el 80% dels actius de la companyia i evita així un nou cataclisme dels mercats financers. La Reserva Federal ha actuat amb el suport del Departament del Tresor i de la Casa Blanca. Coincidint amb aquesta notícia, Barclays ha anunciat un acord per a la compra de Lehman Brothers.

Actualitzat

L'economia nord-americana, que passa per ser una de les més liberals del món, ha vist com la intervenció de l'administració l'ha salvat, de moment, de la fallida total. Després de fracassar els intents perquè el capital privat salvés l'asseguradora més important del Estats Units, la Reserva Federal hi ha hagut d'intervenir. La màxima autoritat monetària nord-americana ha anunciat aquesta matinada la concessió d'un préstec a American International Group de fins a 85.000 milions de dòlars per salvar-la de la fallida imminent.

A canvi, el govern nord-americà rebrà prop del 80% dels actius d'AIG i tindrà dret a vetar el pagament de beneficis. El préstec és a 24 mesos i vol ajudar l'asseguradora mentre aquesta ven els actius en diferents negocis per aconseguir liquiditat.

La Reserva Federal ha decidit ajudar AIG després que la companyia no aconseguís capital privat. Durant tot el dia de dimarts van negociar amb entitats com JP Morgan Chase o Morgan Stanley per aconseguir diners i fer front els deutes, però no van tenir èxit.

En un comunicat que s'ha fet públic, la Reserva ha justificat per què ajuda AIG i no Lehman Brothers. Considera que els efectes d'una fallida de l'asseguradora haurien estat molt més greus per als mercats financers.

Barclays acorda la compra de Lehman Brothers

Coincidint amb l'anunci de l'ajut a AIG, i com ja es preveia, el banc britànic Barclays ha arribat a un acord per a la compra de Lehman Brothers. L'operació, que ha estat comunicada a l'organisme regulador del Regne Unit, es farà per 1.750 milions de dòlars. Barclays adquireix actius de negociació per valor de 72.000 milions de dòlars i un passi calculat en 68.000 milions, segons ha informat el mateix banc.

La compra inclou l'oficina central que la plataforma d'inversions Lehman Brothers té a la Setena Avinguda de Nova York i dos centres de dades a Nova Jersey. En canvi, queden fora de l'acord les inversions de Lehman Brothers en el sector hipotecari, que l'han portat a la fallida, i les que la plataforma té a la Gran Bretanya. Segons Barclays, la compra de Lehman Brothers la col·loca en el tercer lloc en el mercat de capital dels Estats Units.

Anar al contingut