John Kerry amb Sergey Lavrov en una roda de premsa a Ginebra. (Foto: Reuters)
John Kerry amb Serguei Lavrov en una roda de premsa a Ginebra. (Foto: Reuters)
Ginebra

Síria inicia els tràmits per sumar-se a la convenció sobre armes químiques

L'ONU ha rebut ja la petició de Damasc per subscriure la Convenció Internacional per a la Prohibició d'Armes Químiques. Mentrestant, els representants diplomàtics dels Estats Units i Rússia es reuneixen a Ginebra per trobar una solució a l'entrega de les arnes. Els nord-americans recelen i diuen que "les paraules" d'Al-Assad" no són suficients".

RedaccióActualitzat
L'ONU ha rebut ja la petició siriana per subscriure la Convenció Internacional per a la Prohibició d'Armes Químiques. El president sirià, Bashar al-Assad, que hores abans ho havia anunciat com un fet imminent, també ha dit que posarà sota control internacional les armes químiques de què disposen. Serà un mes després de signar la convenció. A canvi, Al-Assad ha demanat que els Estats Units no proporcionin armes als opositors sirians.

A la ciutat suïssa de Ginebra el secretari d'estat nord-americà, John Kerry, i el seu homòleg rus, Serguei Lavrov, han iniciat la trobada durant la qual Rússia exposarà el seu pla per posar l'arsenal químic sirià sota control internacional. Els rebels s'oposen a la proposta russa. Kerry ha insistit que "les paraules" del president sirià "no són suficients". Bashar al-Assad no pot pretendre complir amb un "procés estàndard, per la manera en què el règim s'ha comportat, negant l'existència d'aquestes armes".

Kerry ha afegit que ha arribat a Ginebra per, al costat de Rússia, "posar a prova la voluntat del règim sirià de complir amb les seves promeses" i ha remarcat que encara que els Estats Units estan compromesos amb les negociacions, mantenen oberta l'opció militar per pressionar Damasc".
Anar al contingut