Moscou

Protestes a Rússia per la condemna del principal opositor de Putin a cinc anys de presó

La sentència de la justícia russa que condemna a cinc anys de presó l'opositor Aleksei Navalni, acusat de corrupció, ha encès milers de moscovites que, només saber-ho, han sortit als carrers. També Mikhaïl Gorbatxov, que ha denunciat la manipulació política dels tribunals contra l'oposició. Navalni és un bloguer reconegut per denunciar alguns punts foscos del Kremlin, i es considerava l'opositor amb més tirada electoral.

Actualitzat
Rússia ha tornat a posar a prova l'estat de dret. L'opositor número 1 del president Vladímir Putin ha estat apartat de l'escena política amb una condemna a cinc anys de reclusió en un camp d'internament. Es tracta d'Aleksei Navalni, que ha escoltat dret la sentència que el condemna com a autor de l'apropiació de 400.000 euros d'una explotació forestal pública, una condemna que els activistes russos pels drets humans han considerat unànimement un procés polític.

La policia, aquesta tarda, detenia diversos opositors que s'han manifestat contra la decisió d'un tribunal que consideren que ha actuat sota les ordres del Kremlin, una condemna per desfer-se d'un dels crítics més severs amb el president rus i evitar que es presenti a les eleccions presidencials. De fet, Navalni ja havia fet el salt a la política en presentar la seva candidatura a l'alcaldia de Moscou, una candidatura que va ser enregistrada justament la vigília del judici que l'ha inhabilitat per ocupar càrrecs públics.

Navalni ja ha quedat sota custòdia policial. La Unió Europea ha expressat la seva "preocupació" per una condemna que "planteja seriosos dubtes" sobre la qualitat de l'estat de dret a Rússia.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut