Daniel Pastor, cap del comando d'ETA "Otazua", en el moment de la detenció (Foto: EFE)
Daniel Pastor, cap del comando d'ETA "Otazua", en el moment de la detenció (Foto: EFE)
Madrid

Presó per als presumptes etarres del "comando Otazua" per integració a banda armada, tinença d'explosius i falsificació

El jutge de l'Audiència Nacional Fernando Grande-Marlaska ha ordenat entre aquest divendres i dissabte l'ingrés a la presó dels quatre presumptes etarres detinguts dimarts a Biscaia pels delictes d'integració a banda armada, tinença d'explosius i falsificació de documents. Es tracta de Daniel Pastor, el cap de la banda; la seva parella, Lorena López, i Beatriz Etxebarria i Íñigo Zapirain. Aquest últim ha reconegut un per un els atemptats que presumptament va cometre aquest comando, denominat "Otazua", inclosos els assassinats del policia Eduardo Puelles i del militar Luis Conde.

Actualitzat
El "comando Otazua", desarticulat el passat dimarts, operava a les províncies de Biscaia, Cantàbria i Burgos, entre d'altres, segons l'acta que Grande-Marlaska va redactar divendres per enviar a presó al cap de la banda. Aquest dissabte han seguit el mateix camí els altres tres membres d'ETA, que han confessat els crims que se'ls imputen.

També detallava que al domicili que Daniel Pastor i Lorena López compartien s'hi va trobar un subfusell proveït de carregadors i abundant munició, una pistola a punt per fer-la servir amb diversos carregadors, i documents d'identitat i policials falsos. A més, els dos presumptes etarres emmagatzemaven uns 200 quilos de material explosiu.
Anar al contingut