Victòries d'Holanda, Itàlia i França en els altres partits de classificació per a l'Eurocopa del 2012

En el camí cap a la cita de Polònia i Ucraïna, les seleccions favorites no han fallat. Holanda ha golejat a domicili Hongria (0-4) i Afellay ha signat la segona diana de la selecció holandesa. En la seva segona presència com a internacional amb l'"azzurra", Thiago Motta ha donat el triomf a Itàlia en el compromís dels homes de Prandelli a Eslovènia (0-1). França, amb gols de Mexes i Gourcuff, ha guanyat a Luxemburg (0-2). Bèlgica ha obtingut la victòria a Àustria (0-2) i el mateix ha fet Sèrbia contra Irlanda del Nord (2-1).

El blaugrana Ibrahim Afellay va contribuir a la golejada d'Holanda per 0 a 4 davant d'Hongria. El migcampista blaugrana va marcar el segon gol d'una Holanda invicta, que ja té peu i mig a l'Eurocopa. Els holandesos havien obert el marcador als 6 minuts, gràcies a un gol de Van der Vaart. Van Persie va liderar la victòria en la segona part: va donar el tercer gol al davanter del Liverpool Dirk Kuyt, i va marcar el quart també a porteria buida davant d'una Hongria entregada. Holanda suma 5 victòries en 5 partits.

Un exblaugrana, Thiago Motta, va ser l'artífex de la victòria d'Itàlia sobre Eslovènia. En el seu segon partit amb l'"azzurra", el migcampista brasiler nacionalitzat italià va fer el gol de la victòria 17 minuts abans del final i posava fi a la falta de punteria italiana.

França, mentrestant, va dedicar el seu partit a Éric Abidal. Tot i que Laureant Blanc ha recuperat homes com Ribery o Evra -considerats culpables del fracàs francès al Mundial de Sud-àfrica-, el seu equip va superar la dèbil Luxemburg sense brillar. Mexes va obrir el marcador amb un cop de cap a la primera part, i el migcampista de l'Olympique de Lió Gourcouff va fer el segon per cobrir l'expedient.