Blatter ha perdut la confiança de tres grans patrocinadors de la FIFA (Reuters)
Futbol

Tres dels principals patrocinadors de la FIFA han exigit la dimissió immediata de Blatter

Coca-Cola, McDonald's i Visa pensen que la imatge de l'estament està "molt deteriorada" pel cas dels suborns que implica el president

Actualitzat

Les multinacionals Coca-Cola, McDonald's i Visa, tres influents patrocinadors de la FIFA, han exigit aquest dissabte a Joseph Blatter la seva renúncia immediata a la presidència de l'entitat després de quedar imputat per la justícia del seu país per l'escàndol de presumptes suborns i comissions il·legals.

"Cada dia que passa, la imatge i la reputació de la FIFA es deteriora. La FIFA necessita una reforma integral i urgent, la qual només pot aconseguir a través d'un enfocament veritablement independent", ha assenyalat la marca de begudes en un comunicat. I afegeix que la sortida de Blatter, que va assumir el càrrec el 1998, permetria un "procés de reforma creïble i sostenible" a la FIFA.

A continuació, la cadena de menjar ràpid McDonald's s'ha dirigit a les xarxes socials per fer un anunci contundent: "Pel bé del joc, Blatter ha de renunciar", ha comunicat en el seu compte de Twitter.

"Pensem que seria el millor en interès del joc que el president de la FIFA, Sepp Blatter, renunciï de manera immediata perquè el procés de reforma es dugui a terme amb la credibilitat que es necessita", ha precisat el director de comunicacions globals de McDonald's, Jeff Mochal.

La firma nord-americana de targetes de crèdit Visa, que també aporta recursos com a patrocinadora de la FIFA, ja s'havia manifestat de la mateixa manera divendres, com a reacció a l'anunci de la Fiscalia suïssa de processar penalment Blatter per "gestió criminal i apropiació indeguda".

"Creiem que cal una reforma significativa que no es pot fer sota el lideratge existent de la FIFA. I tenint en compte els esdeveniments de la setmana passada, està clar que el millor per a l'interès de la FIFA i l'esport seria que Joseph Blatter dimiteixi immediatament", va anunciar Visa.

Blatter va anunciar la seva renúncia al juny passat, però va aclarir poc després que es quedaria en el càrrec fins que es triés el seu substitut en les eleccions al proper Congrés de l'entitat. Aquests anuncis es van fer pocs dies després de l'escàndol de corrupció que va quedar en evidència el 27 de maig amb la detenció a Suïssa de diversos alts càrrecs de la FIFA a sol·licitud de la justícia nord-americana, que els acusa, entre altres càrrecs, d'organització mafiosa, frau massiu i blanqueig de diners.

El suís, el vuitè president de la FIFA, fa disset anys ininterromputs que és en el càrrec, al qual va arribar en substitució del brasiler Joao Havelange.

A través dels seus advocats, el president de la FIFA va manifestar dilluns passat que té la intenció de continuar com a màxim mandatari de l'organisme en considerar que no havia fet "res il·legal ni impropi".

Anar al contingut